„Volkswagen“ grupė ruošiasi dideliam persikraustymui

Šiuo metu „Volkswagen Group“ koncernas atlieka esminį gamybinių pajėgumų pergrupavimą ir kai kurių modelių gamybą iškrausto į kitas gamyklas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 9:24 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:49 AM

„Volkswagen Crafter“ furgoną pakeisiantis modelis nuo 2016 metų bus gaminamas Lenkijoje, Vžešnios miestelyje, kur jau šių metų pabaigoje bus pradėta statyti nauja gamykla, ateityje sukursianti maždaug 2,3 tūkst. naujų darbo vietų.

Taip pat nuo 2016-ųjų „Volkswagen Tiguan“ bus gaminamas ne tik Volfsburge, bet ir Hanoveryje, o kitos kartos „Porsche Panamera“ – išimtinai vien tik Leipcigo gamykloje.

Per 50 km nuo Poznanės nutolęs Vžešnios miestelis taps antrąja „Volkswagen“ koncerno komercinio transporto gamybos padalinio „Nutzfahrzeuge“ gamybos baze.

Poznanės mieste esančioje „Volkswagen“ komercinio transporto gamykloje jau daugiau nei dešimtmetį nuo konvejerio rieda furgonai „Caddy“, taigi dvi komercinio transporto gamyklos įsigurs greta viena kitos.

„Volkswagen Caddy“ gamyba Lenkijoje vyksta ypač sėkmingai, o Poznanės pašonėje esantis Vžešnios miestelis su apylinkėmis mums suteikia idealią ekonominę infrastruktūrą ir darbo rinkos išteklius“, – komentuodamas vietos būsimai gamyklai pasirinkimą kalbėjo „Volkswagen Nutzfahrzeuge“ valdybos narys dr. Ekhardas Scholcas.

Naujoji gamykla įsikurs maždaug 220 hektarų plote. Čia iškils kėbulų gamybos, dažymo ir surinkimo cechai. Statyba prasidės šių metų pabaigoje, o gamybos pradžia numatyta paskutinįjį 2016 metų ketvirtį.

Hanoveryje esančioje „Volkswagen“ lengvųjų automobilių gamykloje nuo 2016 metų dalis „Tiguan“ miesto visureigių bus gaminami naudojant modulinę „Modular Transverse Matrix“ platformą.

Vėliau į šią platformą bus pervesti visi „Tiguan“. Šis žingsnis – vienas iš koncerno vykdomo laipsniško gamybos modernizavimo etapų, atliekamų esamose gamyklose.

Gamybos proceso permainos palies ir „Porsche“ markę. Nuo 2016-ųjų visi naujos kartos „Porsche Panamera“ modeliai bus gaminami ir surenkami vien tik Leipcige esančioje „Porsche“ gamykloje.

Dar 2009 m. visuomenei pristatytas šis ketverių durų modelis iki šiol tebegaminamas, dažomas ir surenkamas Hanoveryje esančioje „Volkswagen“ gamykloje, o į Leipcige esančią „Porsche“ „kalvę“ buvo siunčiamas tik galutinio surinkimo ir derinimo darbams.

Ruošiantis šiai gamybos reorganizacijai, Leipcige esančioje gamykloje intensyviai statomi nauji cechai ir montuojami nauji gamybos įrengimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?