„McLaren“ pirmą kartą gavo pelno – visi P1 išgraibstyti

Superautomobilį P1 sukūrusiai „McLaren Automotive“ nereikėjo ilgai įtikinėti pirkėjų. Visus 375 superautomobilius P1 ji pardavė vos per aštuonis mėnesius ir pirmą kartą uždirbo pelno.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 8:39 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:04 AM

Kol kas įmonė dar nepaskelbė oficialių rezultatų, bet „McLaren Automotive“ vadovas Mike'as Flewittas „The Guardian“ atskleidė, kad įmonė tapo pelninga metais anksčiau, nei planavo.

„2013-uosius planavome baigti be nuostolių, bet iš tikro pavyko pasiekti ir nedidelį pelną, taigi esame šiek tiek priekyje savo planų“, - sakė jis.

Įmonės atstovai patvirtino, kad visi po 1,4 mln. JAV dolerių (apie 3,5 mln. litų) kainuojantys automobiliai jau parduoti ir už juos atsiskaityta, o dar 51 žmogus užsirašė į laukiančiųjų sąrašą.

Tačiau greičiausiai „McLaren“ negamins daugiau šių superautomobilių. „Aš įsipareigojau 375 pirkėjams. Kartais gailiuosi to, bet iš dalies tokia didelė paklausa yra būtent dėl automobilio išskirtinumo“, - tvirtino M.Flewittas.

McLaren P1” pakeitė kitą legendinį įmonės modelį F1. Naujasis superautomobilis varomas 3,8 litro V8 varikliu su dviem turbinomis, suderintu su elektriniu motoru. Bendra sistemos galia – net 903 AG, o automobilio maksimalus greitis – 347 km/val. Jei ne elektroninis ribotuvas, jis galėtų skrieti dar greičiau.

Nuo 1989-ųjų, kai buvo įsteigta „McLaren Automotive“, įmonė nė vienerių ankstesnių metų nebuvo baigusi pelningai, nepaisant F1 sekmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio