Pasibaigusi žiema vilkikų vairuotojams buvo itin skausminga

Praėjusių metų žiemą tolimųjų reisų vairuotojai kelyje susižalojo ir sirgo dvigubai dažniau nei 2012 metais. Daugiausia įvykių užregistruota Vokietijoje, Rusijoje, Italijoje, Ispanijoje, Olandijoje, Lenkijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:40 PM

Draudimo bendrovės BTA duomenimis, tolimųjų reisų vairuotojų sveikatos sutrikimų ypač padaugėjo praėjusią žiemą. Jie kreipėsi į užsienio gydymo įstaigas dėl pakilusio kraujospūdžio, skausmų krūtinėje, kitų nusiskundimų.

„2013-ųjų žiemą tolimųjų reisų vairuotojams sveikata šlubavo dažniau, užfiksuota ir daugiau traumų, nei įprastai. Traumų vairuotojai patyrė krovinių iškrovimo metu ar remontuodami sugedusį sunkvežimį, taip pat dominavo įvykiai, kai vairuotojai lipdami iš vilkiko slydo ir krito.

Dažniausiai diagnozuoti galūnių kaulų lūžiai, išnirimai, galvos sumušimai. Nemažai užfiksavome atvejų, kai dėl sveikatos sutrikimų jie sukėlė eismo įvykius. Kyla ypač pavojingų situacijų, jei vairuotoją prie vairo ištinka insultas ar infarktas,“ - teigia Žalų reguliavimo departamento specialistė Irina Paleckienė.

Pasak specialistės, vidutiniškai už patirtą traumą tolimųjų reisų vairuotojui bendrovė išmoka apie 4,5 tūkstančių litų, tačiau yra užfiksuota ir tokių atvejų, kai išmoka viršijo 10 tūkstančių litų. Tai priklauso nuo to, kokia diagnozė nustatyta apdraustajam, koks gydymas buvo taikytas, ar buvo gydyta stacionare.

Kaip teigė I.Paleckienė, tolimųjų reisų vairuotojai yra draudžiami medicinos išlaidų draudimu (KRD).

Šis draudimas atlygina išlaidas už suteiktas medicinines paslaugas užsienio gydymo įstaigoms bei apdraustojo medicininį transportavimą iki gydymo įstaigos. Nukentėjusiajam taip pat yra atlyginami tokie tiesioginiai nuostoliai, kaip vaistų įsigijimas.

Daugiausia traumų tolimųjų reisų vairuotojai patyrė užsienio šalyse, dažniausiai - Vokietijoje, Rusijoje, Italijoje, Ispanijoje, Olandijoje, Lenkijoje.

Lietuvoje užfiksuoti įvykiai, kuriuos patyrė Lietuvos logistikos įmonėse dirbantys vairuotojai iš užsienio - baltarusiai, ukrainiečiai, rusai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.