„Datsun“ pristatė specialiai rusams sukurtą sedaną

„Datsun" debiutuoja Rusijos rinkoje. Čia pristatytas visiškai naujas keturių durų penkiavietis šeimyninis sedanas „Datsun on-DO".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 10:59 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:03 PM

Rusijos pirkėjų siekis turėti savo pirmąjį japonišką automobilį šiandien jau nebėra vien svajonė. Ji tapo pasiekiama dėl rinkoje pasirodančio „Datsun" prekės ženklo su pirmuoju „Datsun" modeliu „on-DO".

„Datsun" prekės ženklas Rusijos rinkoje oficialiai pristatomas pirmą kartą per visą savo istoriją. Šioje šalyje debiutuojanti automobilių markė atsineša savo aiškią koncepciją.

„Datsun" yra viena seniausių markių automobilių pramonėje. Rusijoje jis pasirodo praėjus lygiai 100 metų, kai Japonijoje buvo sukurtas pirmasis DAT automobilis.

„Datsun" pasirodymas Rusijos rinkoje lemia išskirtinę „Nissan Motor Corporation" padėtį šioje šalyje, nes Rusija yra pirmoji rinka regione, kur bus parduodami visų trijų bendrovės markių - „Nissan", „Infiniti" ir „Datsun" automobiliai, užtikrinant unikalią pasiūlą iš esmės visuose rinkos segmentuose.

Pristatydamas šį prekės ženklą, „Nissan Motor" prezidentas ir generalinis direktorius Carlosas Ghosnas teigė: „Šiandien Rusija pagal dydį yra penkta rinka, kurioje mūsų bendrovė plėtoja savo veiklą.

Per ateinančius trejus metus šioje šalyje mes planuojame patrigubinti savo prekybos rezultatus ir dukart padidinti užimamą rinkos dalį. Tikimės, jog „Datsun" prekės ženklas padės įgyvendinti šį siekį, sudarydamas ne mažiau nei vieną trečdalį bendros prekybos apimties.

Pasitelkdami per 80 metų sukauptą mūsų bendrovės automobilių projektavimo ir gamybos patirtį, taip pat mūsų aljanso partnerio - „AVTOVAZ" - inžinerinį potencialą, rinkos žinias ir gamybos pajėgumus, mes pristatysime XXI amžiaus „Datsun" modelių asortimentą. Šie automobiliai patenkins visus Rusijos vairuotojų poreikius bei troškimus."

„Datsun on-DO" yra pirmasis Rusijoje siūlomas šios markės automobilis. Tai erdvus keturių durų penkiavietis šeimyninis sedanas, kurio ilgis siekia 4337 mm, plotis - 1700 mm, o aukštis - 1500 mm. Jis išsiskiria talpiausia visoje klasėje bagažine (530 l).

„Datsun on-DO" dizainas sukurtas Japonijoje, „Nissan" pasauliniame dizaino centre. Automobilio kūrimo ir inžineriniai darbai buvo atliekami Rusijoje, AVTOVAZ gamykloje, juos patikint tarptautinei inžinierių grupei.

Automobilis pasižymi prie Rusijos kelių ir klimato sąlygų pritaikytomis eksploatacinėmis savybėmis.

„Datsun" galios šaltinis - 87 AG 1,6 l benzininis variklis. Automobilis bus pardavinėjamas už itin patrauklią kainą - už mažiau nei 400 tūkst. rublių (apie 28,26 tūkst. litų). Išsamesnė informacija apie kainas bus paskelbta prieš prasidedant prekybai.

„Datsun on-DO" bus gaminamas Rusijoje, Tolijačio mieste esančioje„AVTOVAZ" gamykloje.

Prekyba šiais automobiliais prasidės šių metų vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.