„Mini“ lenktynių trofėjai iškeliavo į Lietuvą

Iš Latvijoje vykusių „Mini“ automobilių lenktynių „Baltic Mini Challenge“ lenktynių Lietuvos atstovai grįžta su trofėjais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-03 14:33, atnaujinta 2018-02-13 05:43

Liepojos kartingų trasoje vykusiose varžybose iš septynių dalyvavusių Lietuvos „Mini“ automobilių vairuotojų, dviems pavyko iškovojo prizines vietas.

Iš viso lenktynėse dalyvavo 105 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Rusijos.

Galingiausių klasikinių „Mini“ automobilių kategorijoje pirmąją vietą užėmė Augis Rudak, vairavęs iš esmės patobulintą klasikinį 1995 metų laidos „Mini“ automobilį.

104 AG galingumo „miniukui“ su palengvintu kėbulu ir specialia važiuokle lygių neprilygo nė vienas kitas varžovas.

„Šiemet laimėti lenktynes buvo ganėtinai lengva, nes į jas neatvyko Lenkijos atstovai, kurie vairuoja dar galingesnius klasikinius „Mini“ automobilius ir su kuriais ankstesniais metais įnirtingiausiai kaudavomės dėl pirmosios vietos.

Todėl įtampos lenktynės nebuvo, galėjau daugiau mėgautis visu renginiu“, – sakė pirmąją vietą iškovojęs A.Rudak.

Naujesnių, standartinio galingumo „Mini“ automobilių klasėje laurus pelnė Mindaugas Bulatas, su 2002 m. gamybos „Mini Cooper“ užėmęs trečiąją vietą.

„Šios varžybose dalyvauju trečius metus iš eilės. Ankstesniais metais rezultatai buvo kiek geresni – pavyko iškovoti antrąją vietą, tačiau džiaugiuosi, kad ir šiemet užlipau ant nugalėtojų pakylos.

Koją varžybose kiek pakišo gana slydi trasa – tai vertė važiuoti šiek tiek atsargiau“, – aiškina trečiąją vietą iškovojęs „Mini People“ klubo narys M.Bulotas.

Jis tikina, kad kitąmet taip pat planuoja dalyvauti varžybose ir siekti aukščiausio apdovanojimo. „Tik blogas kareivis nenori tapti generolu“, – pridūrė M.Bulotas.

2015 metais „Baltic Mini Challenge“ varžybos taip pat bus surengtos Latvijoje. Planuojama, kad jos iš kartingų trasos Liepojoje persikels į Rygos „Bikernieki“ žiedą.

A.Rudak teigimu, jeigu šie planai virs realybe, kitąmet varžybose kovoti dėl aukščiausių vietų bus sudėtingiau – lenktynės „Bikermieki“ žiede neabejotinai pritrauktų daugiau ir dar stipresnių varžovų.

2008 m. Lietuvoje susikūręs „Mini People“ klubas šiandien vienija apie 250 narių ir daugiau nei 40 „Mini“ automobilių.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.