Į Lietuvą atvyksta BMW pasididžiavimas – galingasis M4

BMW automobilių atstovė „Krasta Auto“ pirmą kartą į Lietuvą atvežė visus keturis naujosios 4 serijos automobilius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 7:38 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:29 AM

Tarp jų – kol kas tik tarptautinėse parodose demonstruoti BMW M4 ir „BMW 4 Gran Coupe“ modeliai. Ketvirtadienį ir penktadienį juos bus galima išvysti BMW salone Vilniuje, vėliau – ir Kaune bei Klaipėdoje.

„Šių dviejų modelių pasaulinė premjera įvyks po mėnesio – tik nuo liepos jie pasieks pardavimo salonus Europoje bei už jos ribų.

Mes norime suteikti lietuviams galimybę susipažinti su jais anksčiau ir pirmiesiems pamatyti tai, ką visas pasaulis išvys tik vasaros viduryje. Kartu tai bus puiki proga iš arti pažinti visą naująją BMW 4 seriją, papildžiusią BMW šeimą galia, sportišku dizainu ir inovacijomis pasižyminčiais automobiliais.

Dalis jų jau važinėja ir Lietuvos keliuose“, – sakė „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Sportiškasis BMW M4 pasižymi išskirtine galia. Šiame modelyje montuojamas benzininis šešių cilindrų „M TwinPower Turbo“ variklis, galintis pasiekti 550 Nm sukimo momentą.

317 kW/431 AG galios variklis su papildomai pasirenkama automatine transmisija iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 4,1 sek. ir išvystyti maksimalų 250 km/val. greitį.

BMW M4, priklausomai nuo pasirinktos papildomos įrangos, kainuoja nuo 259 tūkst. litų.

Kovo mėnesį Ženevos parodoje pristatytas „BMW 4 Gran Coupe“ yra pirmasis keturių durų kupė prabangių vidutinio dydžio automobilių segmente.

Šio automobilio priekio dizainas identiškas „BMW 4 Coupe“ modeliui, sutampa ir automobilių matmenys, išskyrus tai, kad „BMW 4 Gran Coupe“ yra kiek aukštesnis ir erdvesnis, kaip ir priklauso 4 durų automobiliui.

„Gran Coupe“ versija taip pat turi didžiausios talpos bagažinę savo segmente – net 1300 litrų, kurią galima atidaryti bekontakčiu būdu, kai tik „Comfort Access“ sistema užfiksuoja kojos judesį žemiau galinio buferio.

„BMW 4 Gran Coupe“, kaip ir dabar parduodami „BMW 4 Coupe“ modeliai siūlomi su penkiais skirtingais varikliais, iš kurių du – dyzeliniai.

Pats galingiausias variantas – benzininis šešių cilindrų 3 litrų darbinio tūrio variklis BMW 435i. Jis išvysto 225 kW/306 AG galią, o iki 100 km/val. įsibėgėja per 5,5 sekundės. 100 km nuvažiuoti šis variklis sunaudoja 8,1 l degalų.

Ekonomiškiausia „BMW 4 Gran Coupe“ versija – su dyzeliniu BMW 418d varikliu, kurio galia siekia 105 kW/143 AG, o degalų sąnaudos – 4,5-4,7 l/100 km.

„BMW 4 Gran Coupe“ kaina prasideda nuo 132,6 tūkst. litų. Už papildomą mokestį pirkėjai gali pasirinkti įdiegti išmaniąją visų varančiųjų ratų sistemą „BMW xDrive“.

Be naujųjų BMW M4 ir „Gran Coupe“ modelių, „Krasta Auto“ salone demonstruojami dar du 4-tosios serijos automobiliai – žvilgsnį prikaustantis BMW 4 kabrioletas bei dviejų durų kupė „BMW 4 Coupe“.

Visuose BMW 4 serijos automobiliuose diegiamos vokiečių koncerno sukurtos efektyvumo, saugumo technologijos bei komforto įranga.

Saugos pakete – BMW projekcinis ekranas, kuris ant priekinio stiklo projektuoja vairuotojui svarbią informaciją, aktyvi kruizo kontrolė, automatiškai palaikanti fiksuotą atstumą nuo priekyje važiuojančio automobilio, pagalbos vairuotojui paketas, atpažįstantis pėsčiuosius ir perspėjantis vairuotoją, jeigu yra susidūrimo pavojus, automatinės stabdymo technologijos bei apsauga nuo netyčinio išvažiavimo iš savo eismo juostos.

Išvysti naujus BMW šeimos narius vairuotojai gali BMW salonuose Vilniuje birželio 5-6 d., Kaune – birželio 11-12 d., o Klaipėdoje – birželio 18-19 dienomis.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting