„General Motors“ aukų jau 74, atleistas viceprezidentas

JAV automobilių gamintojos „General Motors“ (GM) viceprezidentas ir dar keletas kompanijos vadovų buvo atleisti juos pripažinus kaltais dėl per vėlai atšauktų transporto priemonių ir jose aptiktų techninių nesklandumų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-06 11:51, atnaujinta 2018-02-13 03:12

Koncernas paskelbė atšaukiantis automobilius dėl savaiminio variklio gesimo tik vasarį, nors apie defektą buvo žinoma dar 2004 metais.

Iš viso buvo atšaukta 2,6 mln. GM pagamintų transporto priemonių. Buvo manoma, kad per eismo įvykius, kurie galėjo įvykti dėl minėto defekto, žuvo mažiausiai trylika žmonių, informuoja „Reuters“.

Tačiau naujausiais duomenimis, dėl įmonės broko žuvo net 74 žmonės, o JAV Automobilių saugumo centras spėja, kad aukų gali būti net 300.

Kaip jau skelbta, generalinė automobilių gamintojos direktorė Mary Barra atleido penkiolika darbuotojų, pademonstravusių savo nekompetentingumą šioje situacijoje, tačiau jų pavardes skelbti atsisakė.

Pasak „Reuters“ šaltinių, tarp atleistųjų – viceprezidentas ekologinio stabilumo klausimais Michaelis Robinsonas, generalinis direktorius, atsakingas už transporto priemonių saugumą, Gayjus Kentas ir produkcijos tyrimų ir technikos saugumo direktorė Carmen Benavides.

Be to, GM paskelbė apie planus steigti kompensacinį fondą. Ekspertų manymu, išmokų suma gali siekti 1,5 mlrd. dolerių.

Nacionalinė eismo saugumo administracija (NHTSA) atlieka tyrimą dėl GM pavėluoto transporto priemonių atšaukimo.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.