Vairuotojų drausmę matuoja pagal automobilį

„Vairuotojo amžiaus kreivę galima nupiešti apversto varpo formos. Pradedantis vairuotojas sukelia daugiausia įvykių, vėliau avarijų sumažėja ar beveik nelieka.

Net jei jūs nesate padaręs nė vienos avarijos, už draudimą teks mokėti daugiau, jei avariją jūsų automobiliu padarė kažkas kitas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Net jei jūs nesate padaręs nė vienos avarijos, už draudimą teks mokėti daugiau, jei avariją jūsų automobiliu padarė kažkas kitas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2014, 12:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:56 PM

Dažnai vairuotojai tampa atidesni, kai automobilyje pradeda vežioti savo vaikus. Vyresniame amžiuje įvykių skaičius vėl šiek tie auga.

Tačiau senjorų sukeliami eismo įvykiai yra nedideli ir neskausmingi“, - pastebi „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos departamento direktorius Edvardas Skupas.

Bendrovės ekspertai, stebėdami privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės tendencijas, pastebi, kad mažiausiai įvykių sukelia 35-54 m. metų miestiečiai.

Jie dažniausiai turi 6-7 metų drausmingo vairavimo stažą ir už privalomąjį draudimą moka iki 55 proc. mažiau.

Draudikas sako, jog patirties įgyjama ir vairuojant sudėtingesnėmis sąlygomis. Miestų gyventojai sukelti avariją rizikuoja labiau, tačiau ir išmoksta daugiau, negu gyvenantys vietovėse, kur transporto eismas ne toks intensyvus.

„Drausmingas vairavimas yra labai svarbus kriterijus, skaičiuojant draudimo kainą. Jau po pirmų metų be įvykių, draudimo įmoka mažėja dešimtadaliu, o metams bėgant – daugiau negu perpus. Siekiame, kad vairuotojams už atsakingumą būtų atlyginta“, - pabrėžia E.Skupas.

Rizikų valdymo ekspertas atkreipia dėmesį į tai, kad savo drausmingumo istoriją galima sukaupti tik draudžiant savo vardu registruotą automobilį.

„Žmogaus draudimo istorija siejama ne su vairavimu apskritai, bet su savo vardu drausto automobilio vairavimu. Jei vieną automobilį vairuoja keli žmonės, pavyzdžiui, šeimos nariai, jų sukelti įvykiai pablogina automobilio savininko draudimo istoriją.

Vertindami drausmingumą, pasitelkiame duomenis, kurie kaupiami Transporto priemonių draudikų biure,“ – aiškina E.Skupas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.