Vilniuje pristatytas naujausias miesto visureigis „Lexus NX“

Penktadienio popietę urbanistiniu stiliumi alsuojančioje Nacionalinės dailės galerijos terasoje skambant Girmantės Vaitkutės atliekamoms Lietuvoje pirmą kartą pademonstruotas naujausias „Lexus“ kūrinys – prabangus nedidelis visureigis NX.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 11, 2014, 3:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:27 AM

Šis automobilis Lietuvoje pabus vos dieną – svečiai išvydo tik gamybai paruoštą, rankomis surinktą vienetinį automobilį, o nuo konvejerio jie ims riedėti tik rugsėjį. Lietuvą pirmieji šio modelio egzemplioriai turėtų pasiekti spalį.

Lexus NX 300h“ – tai naujos kartos kompaktiškas visureigis, kurį varo hibridinė pavara su dviem elektriniais varikliais ir 2,5 litro benzininiu varikliu.

197 AG „Lexus“ visureigis 100 km kelio turėtų naudoti mažiau nei 5,5 l degalų.

Automobilis kurtas taip, kad priklausomai nuo žiūrėjimo rakurso, nuo apšvietimo „Lexus NX“ įgauna skirtingas formas, o jo išvaizda atsiskleidžia vis kitu kampu. Naujasis modelis pasižymi žėrinčiais 3 projekcijų LED priekiniais žibintais, preciziškais aliumininiais stogo bagažinės laikikliais ir odine apdaila. Automobilį galima susikomplektuoti renkantis iš gausios salono apdailos ir išorės spalvų paletės.

Tiesa, prisėdę ant galinių automobilio sėdynių net ne itin aukšti žmonės pastebėjo, kad saugant galvą vis tik patogiau sėstis priekyje.

„NX 300h“ modelyje daug naujausių technologijų bei patogumą ir saugumą užtikrinančios įrangos.

Pavyzdžiui, automobilyje yra šiais laikas labai aktualus įrenginys - belaidis mobiliojo telefono kroviklis. Lengviau manevruoti padės skaitmeninis 360 laipsnių panoraminio vaizdo ekranas ir vadinamasis nematomų zonų monitorius (BSM) su galine nematomų zonų stebėjimo sistema (RCTA).

„S-Flow“ oro kondicionavimo sistema reguliuoja tik užimtų sėdynių vėdinimą. Automobilio salone įdiegtos įvairios intuityviosios technologijos, skirtos palengvinti gyvenimą: išmanioji lemputė virš galvos reaguoja į besiartinančią ranką ir įsijungia, kad nereiktų ieškoti tamsoje, o bagažinė prisimena, kaip plačiai paprastai ją atidarote.

Naujojo „NX F Sport“ versijoje montuojama adaptyvioji kintamojo veikimo pakaba, lengvojo lydinio ratlankiai, ergonomiškas „F Sport“ vairas ir perforuotos odos sportinės sėdynės.

Automobilyje įmontuotos aštuonių padėčių elektra valdomos priekinės odinės sėdynės bei santykiu 60:40 dalijamos galinės sėdynės, kurias nulenkus į visureigį galima susidėti net ir nestandartinio dydžio daiktus.

Šio modelio kaina Lietuvoje prasideda nuo 152 tūkst. 300 litų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.