Aiškėja pirmieji konkurso „Metų automobilis 2015“ dalyviai

Lapkričio 5-ąją prasidėsiantis Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamas konkursas „Metų automobilis 2015“ bus jau aštuonioliktasis šių, kasmet vykstančių renginių istorijoje.

Pirmieji pretendentai į "Metų automobilio" titulą - "Mercedes-Benz" modeliai.<br>Gamintojo nuotr.
Pirmieji pretendentai į "Metų automobilio" titulą - "Mercedes-Benz" modeliai.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-01 18:35, atnaujinta 2018-01-28 23:07

Per septyniolika metų konkursas susilaukė didelio ne tik naujų automobilių pardavėjų, prisiekusių automobilistų, bet ir plačiosios visuomenės dėmesio. Įskaitant ir pernykštį, lietuviškuose metų automobilio rinkimuose iš viso jau yra dalyvavę 443 naujausi automobiliai.

„Iki konkurso „Metų automobilis 2015“ pradžios likus kiek daugiau nei mėnesiui vyksta jame dalyvausiančių automobilių registracija, todėl šiandien kalbėti apie dalyvių skaičių dar kiek ankstoka.

Juolab spėti pagrindinius pretendentus, kuriuos išsamiau paanalizuoti bus galima tik spalio 15 dieną, kai bus baigta registracija“, – sako projekto kuratorius, šį konkursą rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Nors tikslus dalyvių skaičius paaiškės tik po poros savaičių, paskutinių kelerių metų praktika rodo, jog konkursuose kasmet varžosi po kelias dešimtis naujausių automobilių, dalis kurių į lietuviškojo konkurso vertinimo poligonus pristatomi vos nuriedėję nuo gamyklų surinkimo konvejerių ar tiesiai iš parodų stendų.

Šiemet konkurso „Metų automobilis 2015“ organizatoriai pirmųjų paraiškų sulaukė iš Vokietijos automobilių gamintojų flagmano „Mercedes-Benz“ atstovų Lietuvoje – UAB „Silberauto“, konkursui pristačiusios iškart du automobilius.

„Tai, kas geriausia, arba nieko, – vadovaudamiesi šiuo „Mercedes-Benz“ moto pristatome „Metų automobilio 2015“ rinkimams 2 naujus ir jau spėjusius pelnyti pripažinimą modelius: „Mercedes-Benz“ V klasę ir naująją C klasę“, – sako bendrovės marketingo ir klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Mantas Šiaulys.

Šio Vokietijos gamintojo atstovų Lietuvoje nuomone, „Mercedes-Benz“ V klasę turėtų įvertinti mėgstantys patogiai ir kartu prabangiai keliauti, o naujosios „Mercedes-Benz“ C klasės automobiliai pabrėš pirkėjo stiliaus supratimą ir kartu nepabostančią klasiką.

„Lexus“ gamintojų patikėtiniai į konkursą deleguoja „Lexus NX“ modelį, o dar vieno Vokietijos gamintojo – „Volkswagen“ atstovai ketina lietuviškajam konkursui pateikti net tris naujausius automobilius.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.