„Ford“ pateko į bėdą dėl beveik milijono automobilių

Jungtinių Valstijų saugumo reguliavimo pareigūnai pirmadienį pradėjo tyrimą dėl 938 tūkst. „Ford Motor Co“ pagamintų sedanų techninių nesklandumų. Iš klientų gauti nusiskundimai, kad automobilių vairo sistemoje atsirado trikdžių. Apie tai praneša „Reuters“.

"Ford" sulaukė daugybės skundų dėl gendančių vairo stiprintuvų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
"Ford" sulaukė daugybės skundų dėl gendančių vairo stiprintuvų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:12 AM

Nacionalinė greitkelių ir eismo saugumo administracija (NHTSA) pradėjo tyrimą, kurio metu preliminariai bus įvertinti „Ford“ 2010-2012 metų gamybos modeliai „Ford Fusion“, „Fusion Hybrid“, „Lincoln MKZ“, „MKZ Hybrid“ bei „Mercury Milan“.

Pirmadienį oficialus „Ford“ atstovas spaudai nurodo, kad antra pagal dydį JAV automobilių gamintoja bendradarbiauja su tyrimą vykdančiais pareigūnais.

Jeigu preliminarus tyrimas patvirtins atsiradus techninių nesklandumų, gamintojai teks atšaukti automobilius ir keisti netinkamas dalis.

NHTSA nurodo gavusi 508 nusiskundimus dėl vairo sistemos netinkamo veikimo - vairo stiprintuvas nustodavo veikti be jokios aiškios priežasties. Keturiuose skunduose nurodoma, kad dėl apsunkusio manevravimo įvyko eismo įvykiai, tačiau apie sužalojimus nepranešama.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.