Vilniuje „Volkswagen“ pardavėjai atšventė įspūdingas įkurtuves

Trečiadienio vakarą „Volkswagen“ automobilių mėgėjai rinkosi į naujus šios vokiškos markės namus Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2014-10-15 22:41, atnaujinta 2018-01-27 04:06

„Naujasis centras iki mažiausių detalių atitinka pasaulinio koncerno diktuojamas moderniosios architektūros tendencijas ir standartus ir yra lygiai toks, kokius galite pamatyti bet kur Europoje ir pasaulyje.

Investicijos siekia 40 milijonų litų, o per abu Vilniuje esančius salonus jau sukurta daugiau kaip 100 darbo vietų“, – „Moller Auto Savanoriai” centrą pristatė generalinis direktorius Linas Vytautas Karlavičius.

Du vienos markės salonai

Senasis salonas, esantis šiaurinėje Vilniaus dalyje taip pat liks veikti, „Volkswagen“ atstovai neketina jo atsisakyti, tačiau L.V.Karlavičius juokavo, kad senuosius namus jau išaugo.

Beveik 7 tūkst. kvadratinių metrų pastatas čia talpina keturias skirtingas funkcijas atliekančias sales.

Tai yra naujų automobilių ekspocizinė salė, kur yra atskira zona „R line“ automobilių linijai, komercinio transporto zona, atskirai įrengta elektromobilių zona ir naudotų automobilių prekybos salė, kurioje siūlomi vadinamieji „Das WeltAuto" - naudoti automobiliai su garantija.

Taip pat po vienu stogu įsikurs „Volkswagen AG“ standartus atitinkantis naujausių technologijų servisas ir atsarginių dalių skyrius bei kėbulų remonto centras.

Transformuojama erdvė

„Nauja, architektūriškai švari, lengva ir minimalistinė „Volkswagen“ modulinė sistema suteikia begalę transformacijos galimybių, leidžia atskirus segmentus jungti į norimas zonas ir, esant poreikiui, lengvai transformuoti į naujas baldines sistemas.

Naujos modulinės sistemos išlaiko bendrą „Volkswagen“ identitetą ir standartą visame pasaulyje bei tuo pačiu metu garantuoja, kad kiekvienas centras būtų individualus ir sukoncentruotas į regioninio kliento poreikius“, - atidarymo metu sakė Europos pardavimų vadovas dr. Wolfas Stefanas Spechtas.

Jis pastebėjo, kad Lietuvoje yra labai stiprios „Volkswagen“ tradicijos.

Šiandien tyrimų bendrovės „AutoTyrimai“ duomenimis, „Volkswagen“ automobiliai Lietuvoje yra perkamiausia automobilių markė.

Per 22 veiklos metus UAB „Moller Auto” pardavė daugiau kaip 15 tūkst. lengvųjų ir virš 7 tūkst. komercinių „Volkswagen” automobilių.

„Volkswagen” istorija Lietuvoje

Nuo „Volkswagen” atstovybės įkūrimo šios markės automobiliais prekiavo ir juos aptarnavo bendrovė „Eva Auto”. Pradėjusi veiklą nuo kuklaus pardavimų salono ir nedidelio serviso Jočionių gatvėje, Vilniaus priemiestyje, įmonė sparčiai plėtėsi ir augo.

Po kelerių sėkmingos veiklos metų buvo įkurti „Volkswagen” centrai kituose Lietuvos miestuose: Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje.

1998 m. gruodį atstovybė ir prekybos Vilniaus zonos atstovas persikėlė į naują modernų pastatą Laisvės prospekte.

2001 m. vasarį visas „Volkswagen” importuotojo ir atstovo Vilniaus zonai akcijas įsigijo Norvegijos kompanija „Moller Group”, o įmonės pavadinimas buvo pakeistas į UAB „Moller Auto”. „Moller Group”, priklausanti Moller šeimai, yra viena didžiausių privataus kapitalo bendrovių ir pati didžiausia automobilių verslo organizacija Norvegijoje.

„MollerGruppen” – Moller šeimos valdoma verslo grupė, bendradarbiaujanti su „Volkswagen AG” koncernu nuo 1948 m. ir sėkmingai atstovaujanti „Volkswagen”, „Audi” bei „Škoda” markėms Norvegijoje.

Nuo 1997 m. „MollerGruppen” atstovauja „Volkswagen” ir „Audi” markėms ir Lietuvoje, o nuo 2002 m. – „Audi” Latvijoje. „MollerGruppen” iš viso valdo 40 automobilių pardavimo atstovų Norvegijoje ir trijose Baltijos šalyse.

Neseniai „MollerGruppen” įsigijo ir du automobilių pardavimo atstovų tinklus Švedijoje. Taip pat grupei priklauso 49 proc. didžiausios Norvegijos automobilių finansavimo kompanijos, valdomos kartu su „Volkswagen Moller Bilfinans AS“ akcijų, bei didelė nekilnojamo turto verslo struktūra.

2006 m. „Volkswagen“ importo Lietuvoje teisės buvo suteiktos naujai įkurtai įmonei „Moller Baltic Import" SE, o iki tol šias funkcijas vykdžiusi UAB „Moller Auto“ reorganizuota į „Volkswagen“ atstovą Vilniaus zonai.

Šiandien įmonė yra viena pirmaujančių automobilių pardavimo ir aptarnavimo centrų Vilniaus zonoje ir viena didžiausių automobilių verslo struktūrų Lietuvoje.

2009 m. „Volkswagen“ atstovybė kartu su „Audi“ atstovybe Vilniuje (UAB „Moller Auto Keturi Žiedai“) bei vėliau ir „Volkswagen“ atstovybe Alytuje (UAB „Moller Auto Alytus“) įsiliejo į bendrą Pabaltijo „Moller Auto" pardavėjų tinklą.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.