„Evoque“ klonavę kinai jaučiasi sukūrę šedevrą

Be skrupulų prekės ženklus ir dizainą kopijuojantys kinai žengė dar žingsniu toliau. Guangzhou automobilių parodoje visai netoli populiariojo „Range Rover Evoque" Kinijos įmonė „Land Wind" be jokių skrupulų pristatė savo „šedevrą" - visišką „Evoque" kopiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:30 PM

Land Rover“ vadovas dr. Ralfas Spethas britų automobilių leidiniui „Autocar“ patvirtino, kad pateiks skundą kinų valdžios atstovams dėl intelektinės nuosavybės vagystės. Šiuo atveju kalbama apie „Range Rover Evoque“ kopiją, kuri šią savaitę debiutavo Guangzhou parodoje Kinijoje.

Jei vietinei rinkai skirtas „Evoque“ kainuoja 50 tūkst. eurų, tai „LandWind X7“, kurio prekyba bus pradėta dar šį mėnesį, klientams atsieis tik maždaug 18 tūkst. eurų. X7 galios šaltinis yra turbokompresorinis 2,0 l, 190 AG keturių cilindrų motoras, išvystantis 250 Nm sukimo momentą. Jis komplektuojamas kartu su šešių laipsnių mechanine arba aštuonių automatine transmisija.

„Faktas, kad tokie kopijavimai Kinijoje toliau tęsiasi, labai nuvilia, - kalbėjo R. Spethas. - Esmė paprasta – tokie dalykai tiesiog neturėtų būti daromi. Intelektinė nuosavybė priklauso „Jaguar Land Rover“ ir jeigu tu pažeidi jos teises, kartu laužai tarptautinius nuostatus galiojančius visame pasaulyje.“

„Land Rover“ valdžios pasipiktinimas yra suprantamas. Ypač prisimenant tai, kad į plėtodami verslą Kinijoje jie investavo nemažą sumą į kartu su partneriu „Chery“ kuriamus projektus.

„Pakalbėsiu su mūsų valdybos nariais, taip pat ir su partneriai iš „Chery“. Ieškosime būdų kaip išspręsti susidariusią situaciją. Nemanau, kad Kinijos pareigūnai bus patenkinti veiksmais, kurie turi neigiamą poveikį jų kaip patikimos šalies vardui“, - britų žurnalistams sakė R. Spethas.

„LandWind“ yra nepriklausomas automobilių gamintojas, įsteigtas bendromis gerbiamų Kinijos automobilių gamintojų „Changan Auto“ ir „Jiangling Motors“ pajėgomis.

„Changan Auto“ yra žinomas kaip vienas iš keturių didžiausių kinų automobilių gamintojų. Per metus jo gamykloje surenkama apie 2 mln. transporto priemonių. Taip pat jis bendradarbiauja su tokiomis kompanijomis kaip „Ford“, „PSA Peugeot Citroen“ ir „Suzuki“.

„LandWind“ į žiniasklaidos akiratį jau buvo patekę su CV9 modeliu, kurio dizainas labai priminė „Opel Frontera“. Šis visureigis kurį laiką buvo parduodamas Europoje, tačiau dėl prastų „Euro NCAP“ rezultatų prekyba buvo nutraukta.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.