BMW atnaujino 6 serijos modelių gamą

BMW atnaujino prabangių automobilių segmentui priklausančius 6 serijos modelius. Visi trys gamos automobiliai – kupė, kabrioletas ir keturių durų sedanas – gavo dar daugiau prabangos ir komforto įrangos.

Svarbiausi atnaujintų 6 serijos modelių akcentai tie patys - prabanga ir sportiškumas.<br>Gamintojo nuotr.
Svarbiausi atnaujintų 6 serijos modelių akcentai tie patys - prabanga ir sportiškumas.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-16 12:54, atnaujinta 2018-01-19 01:51

Patobulino apdovanotą dizainą

Elegantiška „BMW 6“ modelių išvaizda buvo įvertinta aukščiausiais laimėjimais tarptautiniuose dizaino apdovanojimuose „red dot“, koncernas patobulino automobilio išorę ir vidų.

Visi „BMW 6“ modeliai turi atnaujintas priekines groteles ir oro aptaką. Priekinėse grotelėse nuo 10 iki 9 sumažėjo briaunų skaičius, padidėjo atstumas tarp jų – taip koncernas siekia pabrėžti modelio sportiškumą, nes galingiems varikliams reikia didesnio oro srauto.

Žvelgiant į atnaujintų „6 serijos“ modelių galą, jis atrodys platesnis. Tą koncernui pavyko išgauti pakoregavus galinio buferio formą. Jo apačioje taip pat sumontuotos 10 mm platesnio skersmens (viso – 90 mm) išmetimo vamzdžių angos.

Naują formą įgavo ir šoniniai veidrodėliai su įkomponuotais posūkio signalai. Koncerno teigimu, formos patobulintos ne tik dėl vaizdo – nauji veidrodėliai pasižymi geresnėmis aerodinaminėmis savybėmis.

Atnaujinimų pirkėjai ras ir automobilio salone. Tarp jų – juodos spalvos ar chromuoti elementai vairuotojo erdvėje, už papildomą mokestį užsakomos medžio apdailos detalės, nauji apmušalų variantai.

Efektyvesni varikliai

Kaip ir iki šiol modeliai bus komplektuojami su vienu iš dviejų benzininių varikliu – V8 tipo 450 AG arba šešių cilindrų vienaeiliu 320 AG – arba dyzeliniu 313 AG agregatu. Koncernas skaičiuoja, kad versija su šešių cilindrų benzininiu varikliu (BMW 640i), 100 km nuvažiuoti sunaudos 0,2 l mažiau degalų (vidutiniškai 5,2-5,4 l).

Kiekvienas modelis taip pat gali būti užsakomas su keturių varančiųjų ratų sistema „xDrive“, kuri ne tik užtikrina automobilio stabilumą kelyje, bet ir leis greičiau įsibėgėti. Pavyzdžiui, „650i xDrive Coupe“ ir „xDrive Gran Coupe“ nuo 0 iki 100 km/val. greitį išvysto per 4,4 sekundės.

Į 640i versijas BMW diegs sportinę išmetimo sistemą. Ji paryškins automobilio skleidžiamą variklio griausmą įjungus „Sport“ ar „Sport+“ vairavimo režimus.

Kaip standartinė įranga į naujuosius modelius bus diegiama 8 laipsnių „Steptronic sport“ pavarų dėžė. Kartu su ja vairuotojai gaus pavarų perjungimo svirtis ant vairo bei „Launch Control“ funkciją, kuri leidžia automobiliui spurtuoti maksimaliai efektyviai.

Lietuvoje prekybą naujaisiais 6 serijos modeliais „Krasta Auto“ planuoja pradėti nuo 2015 m. pavasario.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.