Dešimt automobilių, apie kuriuos svajosime 2015-aisiais

Naujieji metai žada nemažai naujovių ir automobilių rinkoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2015-01-02 18:51, atnaujinta 2018-01-17 04:43

Naujausius modelius ruošiantys gamintojai naujaisiais metais pateiks daugiau nei šimtą kūrinių, nuo nedidelių atnaujinimų iki kardinaliai naujų modelių.

Pateikiame jums dešimt 2015-aisiais labiausiai gatvėse laukiamų modelių.

1. Septintosios serijos BMW. Prabangių vokiškų automobilių gamintojas dar 2014-asiais pristatė „Vision Future Luxury“ koncepciją, kuri yra lyg užuomina į tai, kaip galėtų atrodyti naujoji septintoji serija.

Šis modelis turėtų būti prikimštas naujausios komforto įrangos ir liečiamų ekranų, o dalis kėbulo gali būti pagaminta iš anglies pluošto. Sprendžiant iš šnipų nuotraukų, automobilio salono stilius gerokai skirsis nuo BMW įprastos išvaizdos. Automobilis turėtų pasirodyti metų pabaigoje.

2. „Ford S-Max“. Naujosios kartos „S-Max“ turės tokią pat važiuoklę, kaip ir naujasis „Mondeo“, bei pasižymės paprastesniu, aiškesniu prietaisų valdymo skydeliu.

Visureigių madoms nepasiduodantiems vairuotojams skirtas vienatūris pasirodys vasarą.

3. „Hyundai ix35“. Trečiosios kartos korėjietiškas miesto visureigis ruošiasi pasivaržyti su „Nissan Qashqai“.

Liepą laukiamas modelis bus aprūpintas galingais varikliais – 138 AG ir 168 AG benzininiais bei 114 ir 168 AG dyzeliniais, o ryškiausia dizaino naujovė – stambios priekinės grotelės.

4. „Honda HR-V“. Nedidelio miesto visureigio modelį atgaivinęs japonų gamintojas jį pavertė visiškai nepanašų į pirmosios kartos HR-V.

Dailaus dizaino modelis debiutavo lapkritį Los Andželo automobilių parodoje, o pirmuosius pirkėjus turėtų pasiekti jau pavasarį.

5. „Jaguar XE“. Sportiškas, stilingas sedanas buvo pristatytas rugsėjo mėnesį, o naujų automobilių rinkoje jis debiutuos 2015-ųjų pavasarį.

Nuo 163 AG iki 340 AG varikliais varomas automobilis su aliuminio lydinio važiuokle taps rimtu konkurentu 3 serijos BMW.

6. „Lexus RC F“. Galingiausiu „Lexus“ V8 formos varikliu, 5 litrų 477 AG monstru, varomas automobilis skirtas galvojantiems apie BMW M4.

Egzotiškas aštrių formų kupe prekyboje pasirodys jau sausio mėnesį.

7. „Mazda MX-5“. Naujos kartos rodsteris išliko varomas galiniais ratais, tačiau visa kita – ryškiausi pokyčiai per 25 metus trunkančią modelio istoriją.

Agresyvios išvaizdos automobilis rinkoje pasirodys vasarą ir bus bene įperkamiausias sportiškas automobilis su nuimamu stogu. Vasarą pasirodysiantis modelis bus varomas 130 AG varikliu, bet tai nėra taip mažai turint galvoje, kad MX-5 nesvers nė visos tonos.

8. „McLaren P13“. Kukliausias superautomobilių šeimos narys bus varomas 3,8 litro V8 formos ir turės apie 500 AG. Kol kas gamintojas pademonstravo tik jo nuotraukas, bet greičiausiai modelis debiutuos šį pavasarį.

Į „McLaren P1“ vizualiai panašus modelis kainuos gerokai mažiau už didįjį brolį. Laukiama jo kaina – apie 140-190 tūkst. eurų.

9. „Mercedes-Benz GLE“. Šis visureigis-kupe yra „Mercedes-Benz“ atsakas BMW X6 modeliui.

Pagal ML klasę pagamintas modelis bus pilnas gausios komforto ir saugumo įrangos, o variklių galia sieks nuo 258 iki 367 AG. Prekybos salonuose jis turėtų pasirodyti vasarą.

10. „Volvo XC90“. Naujos kartos stambiausias ir prabangiausias „Volvo“ visureigis pasižymi itin kokybišku ir skandinaviškai minimalistiniu interjeru bei aukščiausio lygio saugumo įranga.

Prietaisų skydelio mygtukus automobilyje pakeis 9,3 colių liečiamas ekranas. „Volvo“ flagmanas bus gaminamas ir kaip įkraunamas hibridas. Jis rinkoje laukiamas gegužę.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.