Detroite – netradicinių superautomobilių pasirodymas

Kadaise JAV automobilių pramonės sostine vadintas Detroitas dabar toli gražu nebėra klestintis miestas. Tačiau kasmet čia tebevyksta viena svarbiausių pasaulio automobilių parodų.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 18, 2015, 9:33 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:04 PM

Tradiciškai automobilių gamintojai į Detroitą atsiveža krūvą naujienų. Kad įtiktų amerikiečiams, apstu galingų, prabangių ir brangių modelių.

Visi žvilgsniai krypo į "Ford GT"

Antai „Ford“ nusprendė sugrįžti į sportinių automobilių rinką ir pristatė atnaujintą koncepcinį modelį „Ford GT“, kurio pirmtakas buvo gaminamas 2004–2007 metais.

Šešių cilindrų variklis automobiliui suteikia 600 arklio galių. Durys atsidaro į viršų, o salone vairuotojo laukia „Formulės 1“ bolidų stiliaus sportinis vairas ir skaitmeninis prietaisų skydelis.

Serijiniu būdu „Ford GT“ turėtų būti pradėtas gaminti 2016-ųjų pabaigoje.

Koncerno vadovai tikino pasistengsiantis, kad šis modelis pasirodytų kompanijos pergalės 24 valandų Le Mano lenktynėse penkiasdešimtmečio proga. 1966 metais šiose lenktynėse pirmąsias tris vietas užėmė „Ford GT40 MK“ automobiliai.

Saldainis amerikiečiams - "Acura NSX"

Sportinių automobilių mėgėjų akį Detroite traukia ir „Acura NSX“. Pirmoji šio modelio karta dar buvo pažymėta prekės ženklu „Honda“.

Naujoji „Acura“ su 550 arklio galių varikliu, kurį varo įprastas turbininis ir trys elektriniai varikliai, turėtų konkuruoti su „Porsche 911 Turbo“, „Ferrari 458 Italia“ ir „Audi R8 V10“.

Ne tik galia, bet ir kaina: kaip ir pastarieji modeliai, šių metų pabaigoje salonuose pasirodysiantis automobilis kainuos apie 150 tūkst. JAV dolerių (dabartiniu kursu – 127,3 tūkst. eurų).

Kur kas mažiau pinigų teks pakloti už „Chevrolet Bolt EV“, kurio kaina, anot gamintojų, neturėtų viršyti 30 tūkst. JAV dolerių. Kol kas Detroite buvo pademonstruojamas tik koncepcinis šio elektromobilio modelis.

Kada jis bus pradėtas gaminti serijiniu būdu, kol kas neatskleidžiama. Užtat į Detroitą ta pati „Chevrolet“ atgabeno naujos kartos elektromobilį „Volt“.

Palyginti su ankstesniu modeliu, šio akumuliatorius patobulėjo ir naudojant vien jį galima nuvažiuoti 20 kilometrų daugiau – iš viso 80 kilometrų.

Europiečiai pristatė visureigių

Detroite įvyko ir galingiausios „Porsche Cayenne“ versijos „Turbo S“ pristatymas. Šis automobilis Niurburgringo (Vokietija) trasą sugebėjo įveikti greičiausiai iš visų pasaulyje gaminamų visureigių.

Šiame automobilyje sumontuotas 4,8 litro darbo talpos ir 750 arklio galių turbininis variklis. Europoje „Porsche Cayenne Turbo S“ bus pardavinėjamas jau šįmet, o kaina prasidės nuo 166,7 tūkst. eurų.

Pastaraisiais metais naujausia automobilių pasaulio mada – kupė formos visureigiai. „Volkswagen“ taip pat nusprendė neatsilikti ir parodoje pademonstravo žvilgsnius traukiantį „Cross Coupe GTE“ konceptą.

Ryškaus penkiaviečio SUV klasės kupė modelio išorė atskleidžia kai kurias ateities kartų „Volkswagen“ automobilių dizaino gaires, o po variklio gaubtu pirmą kartą suformuota galingo V6 benzininio variklio ir dviejų įkraunamų elektros jėgainių trijulė parodo, kokį mechanizmą galės turėti naujų padidintos galios „Volkswagen“ modelių modifikacijos.

Bendra jėgos agregatų galia – 265 kW (360 AG). Tokio pajėgumo naujoji „Volkswagen“ kupė pasiekia didžiausią 209 km/val. greitį ir nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėja per 6 sek.

Varomas vien elektra „Cross Coupe GTE“ gali nuvažiuoti iki 32 kilometrų.

Užtat prietaisų skydelyje yra specialus GTE mygtukas, kurį paspaudus galima įjungti sportinio važiavimo režimą.

Šiam modeliui rengiamos kelios Čatanugoje (JAV, Tenesio valstija) esančios „Volkswagen“ fabriko gamybos linijos. Tikimasi, kad masinė gamyba prasidės ateinančių metų pradžioje

„Volvo Cars“ irgi pristatė naujieną – didesnio pravažumo sedaną „S60 Cross Country“. Jo prošvaisa, kaip ir neseniai pristatyto „V60 Cross Country“ modelio, padidinta 65 milimetrais.

Europoje ir kitose rinkose „S60 Cross Country“ bus taip pat siūlomas su priekinių varančiųjų ratų pavara.

„S60 Cross Country“ yra vienintelis atstovas padidinto pravažumo sedanų segmente. Mes numatėme aiškią vietą rinkoje didesnio pravažumo sedanui su stilinga išore ir didesne prošvaisa.

Jis patiks žmonėms, kurie ieško tvirto sedano ir didesnio pravažumo automobilio siūlomų privalumų“, – tvirtino „Volvo Cars“ pardavimo, rinkodaros ir klientų aptarnavimo skyriaus vyriausiasis viceprezidentas Alainas Visseris.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.