Prabangos apsuptyje pristatytas naujasis „Volkswagen Passat“

Antradienio vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko naujojo „Volkswagen Passat“ pristatymo šventė.

Automobilį galės įvertinti Lietuvos rinka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Automobilį galės įvertinti Lietuvos rinka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2015-02-03 21:01, atnaujinta 2018-01-14 05:36

Šį, jau šeštosios kartos vieną iš populiariausių vokiškų modelių lietuviai galėjo apžiūrėti dar pernai, vykstant Metų automobilio konkursui, bet oficialios „Volkswagen“ atstovybės Vilniuje „Møller Auto Vilnius“ ir „Møller Auto Savanoriai“ nusprendė modelį dar kartą pristatyti kviestinei publikai.

Atvykusius pasitiko renginio erdvę užliejantys violončelės ir kontraboso garsai. Svečių laukė legendinis karštas šokoladas, muzikos bei šokio pasirodymai.

Erdviu automobilio salonu, gera ergonomika ir trijų zonų oro kondicionavimo sistema pasižyminčius naujuosius „Volkswagen Passat“ vakaro svečiai galėjo apžiūrėti jau lauke.

Du automobiliai svečių laukė ir pirmo aukšto fojė. Joje buvo eksponuojami vairavimo pagalbininkais, gausybe informacinių pramogų ir patogumų pasižymintys šiuolaikiniam žmogui skirti „Passat“.

Populiariu vokiečių automobilių markės modeliu susidomėjo ir pramogų, kultūros, sporto atstovai.

Naujasis B8 kodu pažymėtas „Passat“ (B4 ir B7 žymes turėjo atnaujinti modeliai) gaminamas sedano ir universalo kėbulu.

4,767 m ilgio, 1,832 m pločio ir 1,456 m aukščio modelis yra kiek platesnis, žemesnis ir trumpesnis už ankstesnės kartos „Passat“, tačiau automobilio dizainas kardinaliai nepasikeitė. Jis pasižymi itin lakonišku stiliumi, klasikinėmis, tiesiomis kėbulo linijomis ir dar daugiau erdvės salone.

Naujasis modelis Lietuvoje siūlomas su benzininiu 125 AG arba dyzeliniu 120 AG varikliu, jo kaina prasideda nuo 20203 eurų.

Metų automobilio konkurse „Passat“ užėmė trečiąją vietą.

Automobilyje įregta gausybė saugumo sistemų: „Emergency Assist“, saugiai automatiškai sustabdanti automobilį kritiniu atveju, „Front Assist“ priekinis pagalbininkas su „City Emergency Braking“ avariniu stabdžiu ir pėsčiųjų aptikimo jutikliu, važiuojant su priekaba manevruoti padedantis „Trailer Assist“ pagalbininkas ir pagaliau – dar nematytas eismo kamščių keliamas problemas mažinantis pagalbininkas „Traffic Jam Assist“.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.