BMW pristatė dar vieną nuo tradicijų nutolusį modelį

Vokietijos koncernas BMW pasaulio rinkoms pristatė pirmąjį septynvietį šeimyninį „BMW 2 Series Gran Tourer“ automobilį ir žengė į visiškai naują automobilių segmentą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2015, 4:31 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:29 AM

2 serijos „Gran Tourer“ su septyniomis sėdynėmis yra pirmieji tokie pasaulyje „premium“ klasės kompaktiniai automobiliai. Sutalpino daug

„BMW 2 Series Gran Tourer“ gali būti naudojamas kaip penkiavietis arba septynvietis automobilis – įtaisant papildomą trečią sėdynių eilę.

Jei šių papildomų vietų laikinai nereikia, sėdynės gali būti visiškai nulenkiamos iki bagažinės grindų lygio.

Naujasis „Gran Tourer“ yra erdviausias ir talpiausias kada nors sukurtas BMW automobilis, kuris tuo pačiu išlaiko gana kompaktiškus parametrus – yra tik 4556 mm ilgio, 1800 mm pločio ir 1608 mm aukščio.

Šis modelis yra 214 mm ilgesnis ir 53 mm aukštesnis nei 2 serijos „BMW Active Tourer“. Dėl aukštesnio stogo keleiviai sėdi aukštai, tiesiai ir gerai mato viską aplinkui.

Gamintojas žada, kad bus daug vietos kojoms, gale sėdintiems keleiviams patogiai atsilenks staliukai.

Automobilyje įrengta įvairiausių dėtuvių, kur keleiviai gali laikyti savo daiktus – gertuves, žaislus ir kitus.

Penkiaviečiame „Gran Tourer“ bagažinė siekia nuo 645 iki 805 litrų, o nulenkus galinių sėdynių atlošus ji padidėja net iki 1905 litrų talpos. Galinės sėdynės standartiškai gali būti sulankstomos 40:20:40 santykiu vieno mygtuko paspaudimu.

Jos taip pat slankioja pirmyn ir atgal, tad automobilyje nesunku įtaisyti tris vaikų kėdutes. Esant poreikiui, dvi universalios vaikiškos kėdutės gali būti pritaisomos ir trečiojoje sėdynių eilėje.

Jei reikia vežti ilgus daiktus – nusilenkia ir priekinė keleivio sėdynė, tad čia galima sutalpinti net 2,6 m ilgio krovinį. Didelis ir platus „Gran Tourer“ bagažinės dangtis atsidaro mygtuko paspaudimu arba judesio davikliu po galiniu bamperiu.

Penki varikliai

Šiems šeimyniniams BMW automobiliams paruošti 5 trijų ir keturių cilindrų dyzelinių ir benzininių turbo variklių variantai, kurių galios amplitudė – nuo 85 kW/ 116 AG iki 141 kW/ 192 AG.

Galingiausiasis 141kW galios „220i“ modelis iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 7,7 sekundės.

BMW 2 Gran Tourer" turėtų naudoti tik 3,9–6,4 litrų degalų šimtui kilometrų. Kompaktinis „premium“ klasės septynvietis „BMW 220d xDrive Gran Tourer“ nuo pat debiuto rinkoje bus siūlomas su visų varančiųjų ratų pavara.

Komplektacijų variantai Be standartinio „BMW 2 Series Gran Tourer“ modelio pirkėjai gali pasirinkti ir vieną iš galimų keturių jo komplektacijų variantų: „Advantage“, „Sport Line“, „Luxury Line“ ir „M Sport“.

„Advantage“ modelis turi dar daugiau komforto ir technologijų – jame yra dviejų zonų automatinė klimato kontrolė, parkavimo jutikliai gale, pastovaus greičio palaikymo sistema su stabdymo funkcija, daugiafunkcinis vairas.

Sportinės linijos modelis pasižymi išskirtinėmis išorės ir vidaus detalėmis – lengvojo lydinio ratlankiais, sportinėmis sėdynėmis.

Liukso klasės modelis išsiskiria chromo aplikacijomis, lengvojo lydinio ir odos detalėmis. O „M Sport“ modelis turi „M Aerodynamics“ komplektaciją, išsiskiriančią blizgią „BMW Individual“ šešėlių liniją, odinį „M“ vairą, sportines sėdynes ir kitus privalumus.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.