Švedai „Koenigsegg“ nustebino beprotiškos galios šedevru

Ženevos automobilių paroda šįmet išsiskiria ypatinga gausybe galingų ir prabangių superautomobilių, bet visus gerai žinomus vardus nustelbė Švedijos superautomobilių studijos „Koenigsegg“ kūrinys.

„Koenigsegg Regera" turi net 1500 AG.<br>Gamintojo nuotr.
„Koenigsegg Regera" turi net 1500 AG.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Mar 4, 2015, 6:21 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 10:51 AM

Beprotiškos galios, net 1500 AG turintis „Koenigsegg Regera“ išsiskyrė itin įdomiu Christiano von Koenigseggo sukurtu techniniu sprendimu – šis superautomobilis neturi pavarų dėžės.

Vietoje to 5 litrų darbo tūrio V8 formos 1100 AG variklis su dviem turbinomis galią į ratus perduoda per hidraulinę sankabą bei du elektrinius motorus (po vieną prie kiekvieno galinio rato) ir įsijungia tik tada, kai nebepakanka trijų elektrinių motorų teikiamų 700 AG.

Galingiausias įkraunamas hibridinis automobilis pasaulyje vien elektra gali nuvažiuoti iki 50 km ir yra tinkamas važinėjimui bendro naudojimo keliais.

Maksimalus greitis? 400 km/val šis superautomobilis pasiekia vos per 20 sekundžių, o iš klausimų apie įsibėgėjimą iki 100 km/val. Ch. von Koenigseggas tik pasijuokė.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.