Karščiausios automobilių naujienos: kuo važinėsime netrukus?

Įsibėgėjus Ženevos automobilių parodai į sales plūstelėjo ir eiliniai lankytojai. Jiems labiau rūpi ne lenktyniniai ar išskirtiniai modeliai, o tokie, kuriuos gali įsigyti vidutinis klientas.

„Opel Karl" turi tokių sistemų, kokios įprastos tik didesniuose automobiliuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Opel Karl" turi tokių sistemų, kokios įprastos tik didesniuose automobiliuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė („Lietuvos rytas“)

Mar 13, 2015, 7:27 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:30 PM

Automobilių gamintojai šįmet į Ženevą atgabeno itin daug naujienų. Kai kurios netrukus pasirodys ir Lietuvos automobilių salonuose bei keliuose.

Charakteringa naujiena iš Čekijos

Automobilių gamintojai šįmet į Ženevą atgabeno itin daug naujienų. Viena iš ryškiausiųjų – naujasis „Škoda“ flagmanas „Superb“. Trečiosios kartos modelis nustebino solidžia, bet nenuobodžia išvaizda.

Jis išsiskyrė itin erdviu salonu ir talpia 625 litrų bagažine.

Tarp galimų variklių hibridinės versijos kol kas nėra, tačiau nemažai kitų technologijų „Superb“ pasiskolino iš pernai pasirodžiusio naujojo „Passat“. Variklį automobiliui galima pasirinkti iš dviejų benzininių ir trijų dyzelinių motorų, o galingiausia modelio versija turi net 276 AG.

Taip pat „Škoda“ pademonstravo ir galingiausią populiariojo „Octavia“ versiją.

RS raidėmis paženklintas modelis varomas 2 litrų darbo tūrio 230 AG varikliu, o automobilio išvaizdai patrauklumo suteikė prie balto kėbulo priderintos juodos priekinės lempos ir tamsinti langai.

Visureigių dvikova

Miesto visureigių gerbėjai sulaukė net dviejų visiškai naujų modelių – kompaktiško „Nissan Qashqai“ giminaičio „Renault Kadjar“ ir masyvios išvaizdos „Hyundai Tucson“.

Abu šie modeliai visiškai nauji ir skirti tam pačiam segmentui, todėl jų laukia arši konkurencija.

Naujasis „Tucson" turės du benzininius, 135 AG arba 176 AG, ir tris dyzelinius variklius – 115 AG, 136 AG arba 184 AG. Visi Europos šalių rinkoms skirti „Tucson“ bus gaminami „Hyundai“ gamykloje Čekijoje.

„Renault Kadjar“ gaminamas su tokiais pat varikliais, kaip ir „Qashqai“, be to, taip pat galima pasirinkti visų ar tik priekinių varančių ratų važiuoklę. Automobilis išsiskiria vairuotojo pagalbų gausa.

Jame yra yra automatinio parkavimo įranga, pagalbos statant priekiu, atbulomis ir šonu sistema bei atbulinės eigos kamera, avarinio stabdymo sistema, aklosios zonos signalo sistema, pajudėjimo įkalnėje funkcija, elektroninė greičio palaikymo sistema su greičio ribotuvu, kelio ženklų atpažinimo ir greičio kontrolės sistema, eismo juostos detektorius bei galios ratams paskirstymo kontrolė.

Naujas „miestietis“

Labiau mėgstantiems klasikinius modelius, „Volkswagen“ pristatė naujos kartos vienatūrį „Touran“. Įdomią naujieną pristatė ir „Opel“.

Pats mažiausias gamintojo modelis pavadintas „Karl“ – „Opel“ įkūrėjo sūnaus vardu.

Planuojama, kad 3,68 metro ilgio penkių durų automobilis kainuos tik 9,5 tūkst. eurų, tačiau jis turi įvairių priedų, įprastų tik didesniems modeliams, kaip greičio palaikymo sistema, šildomos sėdynės bei šildomas vairas.

„Karl“ varomas specialiai jam sukurtu nauju 1 litro darbo tūrio 75 AG, trijų cilindrų „Ecotec“ benzininiu varikliu.

Galios proveržis

Naujas jau esamų modelių versijas pristatė ir dar daugiau gamintojų.

„Audi“ pademonstravo sportišką „RS3 Sportback“ hečbeką. Galingiausias A3 šeimos modelis varomas net 367 AG 2,5 litro darbo tūrio varikliu ir iki 100 km/val įsibėgėja per 4,3 sek.

„Hyundai" taip pat suteikė daugiau galios i30 modeliui – atnaujintas modelis su 1,6 litro darbo tūrio varikliu turi net 186 AG.

„Dacia Duster“ gama pasipildė nauju varikliu – 1,2 litro motoras turi palyginus daug, 125 AG, ir yra derinamas su visų varančiųjų ratų pavara.

„Volkswagen“ papildė „Golf“ šeimą galingiausiu dyzeliniu universalu. „Golf GTD Variant" turi net 184 AG, bet 100 km jam turėtų pakakti vos 4,4 litrų dyzelino.

Dar viena „Golf“ naujiena – taupusis „TSI Bluemotion“ su nauju, vos vieno litro darbo tūrio trijų cilindrų 115 AG varikliu.

Trečia „Volkswagen“ naujiena – didesnio pravažumo visais ratais varoma „Passat“ versija „Alltrack“.

BMW savo didžiausiai naujienai suteikė ne daugiau galios, o daugiau erdvės. Vokiškų automobilių gamintojas pristatė dar vieną sau nebūdingą modelį – pirmojo priekiniais ratais varomo BMW, 2 serijos „Active Tourer“ septynvietę versiją „Gran Tourer“.

Taip pat parodoje parodytas atnaujintas „Peugeot 208“, „Kia Picanto“, „Volkswagen Sharan“, „Toyota Auris“ bei „Avensis“ ir pirmosios serijos BMW.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.