Pati gražiausia Ženevos idėja taps serijiniu automobiliu?

Sakoma, skonis draugų neturi, bet tokios susižavėjimo bangos, kokios sulaukė „Bentley“ koncepcinis modelis „EXP10 Speed 6“, seniai nebuvo kilę dėl jokio naujo modelio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2015, 2:20 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:12 AM

Dviviečio sportinio automobilio koncepciją pristatęs gamintojas neslėpė ketinimų pakonkuruoti su sportinių automobilių gamintojais, kaip „Aston Martin“, „Ferrari“ ar „McLaren“.

„Tai yra „Benley“ ateities vizija. Ji turi potencialo tapti aukščiausio lygio prabangiu dviviečiu sportiniu automobiliu“, – atskleidė įmonės vadovas Wolfgangas Durheimeris.

Jau tapo įprasta, kad naują modelį paruošę gamintojai jį pristato kaip koncepciją, kad patikrintų potencialių pirkėjų reakciją ir jei ši būna teigiama, neilgai trukus dienos šviesą išvysta nuo koncepcijos nedaug nutolęs modelis.

W.Durheimeris patvirtino, kad „Benley“ planuoja išleisti dvivietį automobilį per ateinančius trejus metus, o jo kaina galėtų siekti apie 167 tūkst. eurų.

Tikslesnių laukiamo automobilio techninių duomenų „Bentley“ nepavirtino, bet manoma, jis būtų gaminamas ant modulinės „Volkswagen“ grupės platformos ir turėtų hibridinę sistemą su 500 AG „Audi“ varikliu.

Masyviu ir solidžiu automobilių dizainu pasižyminti „Bentley“ šįkart atsigręžė į praeitį ir koncepciniame „EXP 10 Speed 6“ suderino senovinių automobilių bei lėktuvų dizaino elementus. Modelio kėbulas aptakus lyg lėktuvo fliuzelažas, o ilgas, nuožulnus variklio dangtis bei žemai įstatytos radiatoriaus grotelės primena klasikinius sportinius automobilius.

Automobilyje išliko klasikiniai „Bentley“ bruožai, kaip apvalūs priekiniai žibintai ir medžiu puoštas itin prašmatnus salonas, bet jo viduje daug ateities technologijų, ypač 3D spausdintuvu pagamintų detalių.

Atspausdintos automobilio priekinės grotelės, išmetimo vamzdžių antgaliai, durų rankenos bei šoniniai ortakiai. Šiuolaikiškumo automobiliui pridėjo ir 12 colių skersmens lietimui jautrus ekranas bei naujo dizaino prietaisų skydelis. Per 2013-uosius „Bentley“ pardavė kiek daugiau nei 10 tūkst. automobilių, o iki 2020-ųjų planuoja šį skaičių padidinti dvigubai. Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.