Naujasis „Land Rover Discovery Sport“ atvyko į Lietuvą

Praėjusių metų pabaigoje debiutavęs naujos kartos modelis „Discovery Sport“ formaliai jis pakeitė ne „Discovery“, o „Freelander“, tačiau yra laikomas mažesniuoju būsimojo naujos kartos „didžiojo“ „Discovery“ broliu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2015, 1:38 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 8:36 PM

„Discovery“ šeima jam perdavė gebėjimus bekelėje, tačiau jo išvaizdoje beveik neliko ūkiško kvadratiškumo, būdingo tos šeimos nariams.

Naujasis „Discovery Sport“ primena elegantiškąjį „Range Rover Evoque“, tik su 1698 litrų talpos „kuprine“.

Galima tik spėlioti, kiek „Discovery Sport“ savininkų pasuks į pažliugusį miško keliuką, tačiau tokią galimybę jie turi.

Gamintojo teigimu, šis automobilis ištrina liniją tarp vadinamųjų miesto visureigių ir klasikinių visureigių, kuriems gabumai bekelėje buvo tiesiog privalomi.

Jame išnyko ir anksčiau gana ryškus skirtumas „Land Rover“ modelių gamoje – „Discovery Sport“ yra neabejotinas „premium“ segmento atstovas, kaip ir „Range Rover“ ar „Evoque“.

Tiesa, smarkiai pasilypėjęs suvokiamos kokybės ir išvaizdos vertinimo laipteliais, „Discovery Sport“ išliko pernelyg nepabrangęs.

„Inchcape Motors“ paprasčiausią versiją „Discovery TD4 S“ su ekonomišku 2,2 litro darbinio tūrio dyzeliniu varikliu 150 AG varikliu siūlys už 36 tūkst. eurų. Startinis mokestis už versiją „SD 4 S“ su 2,2 litro darbinio tūrio benzininiu 190 AG varikliu – 38 tūkst. eurų.

Beje, tai vienintelis visureigis „premium“ segmente, siūlantis 5+2 sėdynių konfigūraciją: tokios pat versijos su papildomais 2 atlenkiamais krėslais kainuos atitinkamai 37 ir 40 tūkst. eurų.

„Land Rover“ siūlys keturias skirtingos komplektacijos ir įrangos lygio versijas – S, SE, HSE ir „HSE Luxury“.

Pati brangiausia versija „Si4 Aut HSE Luxury 5+2“ su 2 litrų darbinio tūrio 240 AG benzininiu varikliu ir automatine 9 laipsnių pavarų dėže Lietuvoje kainuos 57 tūkst. eurų.

Land Rover Discovery Sport“ pastaruoju metu sparčiai populiarėjančių visureigių segmente išsiskiria ne tik išvaizda.

Skirtingai nei pagrindiniai konkurentai, šis automobilis yra evoliucijos ir nuoseklaus techninio tobulėjimo, o ne rinkodaros ir visuomenės apklausų specialistų kūrinys. Jame glaudžiai susipina išsaugotas ir naujai interpretuotas „Land Rover“ paveldas bei turtinga legendinės markės istorija.

Tai automobilis skirtas visiems laisviems ir atradimų ieškantiems žmonėms. Nuotykiai – ne tik „Land Rover“, bet ir pirkėjų šeimos bruožas“, – sakė „Inchcape Motors“ rinkodaros vadovė Miglė Makauskaitė.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.