Rusija dar labiau apsunkino automobilių įvežimą

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pasirašė nurodymą, kuriuo vežantys daugiau kaip vieną automobilį į Rusiją užsieniečiai bus įpareigojami susimokėti muito mokestį.

Nuo šiol įvežti automobilius į Rusiją bus dar sudėtingiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nuo šiol įvežti automobilius į Rusiją bus dar sudėtingiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2015, 10:16 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:16 PM

Net ir asmeninėms reikmėms atvežama antroji ar visos kitos transporto priemonės, jei tik jos registruotos užsienyje, bus apmokestinamos.

„Dokumentas skirtas užtikrinti muitų ir kitų mokesčių, susidarančių užsienio fiziniams asmenims kelis kartus įvežant į Rusiją transporto priemones, mokėjimą“, – nurodoma oficialiame šalies ministrų kabineto dokumente.

Vyriausybė priminė, kad pagal Muitų sąjungoje galiojantį Muitų kodeksą fiziniai asmenys iš užsienio turi teisę laikinai įvežti į sąjungos teritoriją automobilius asmeniniam naudojimui.

Transporto priemonės gali šalyje būti naudojamos ne ilgiau kaip metus, o jo savininkas paprastai atleidžiamas nuo muito mokesčio.

„Savo ruožtu už 2013 metus ir 2014-ųjų pirmąjį ketvirtį Rusijos muitinės pareigūnai išaiškino 134 atvejus nesumokėtų muitų mokesčių, kurių bendroji suma viso siekia 72,3 mln. rublių“, – pabrėžiama ministrų kabineto pranešime.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.