Dizaino meistrai įvertino vokiškus ir japoniškus automobilius

Trys nauji „Mazda“ modeliai, trys nauji apdovanojimai. Japonų automobilių gamintojas namo parsiveš tris prestižinius prizus už visiškai naujus „Mazda MX-5“, „Mazda CX-3“ bei „Mazda2“ modelius iš „2015 Red Dot“ apdovanojimų „Product Design 2015“ ceremonijos, kuri įvyks birželio mėnesį.

„Mazda MX-5“.<br>Gamintojo nuotr.
„Mazda MX-5“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-31 19:07, atnaujinta 2018-01-07 20:55

Ketvirtosios kartos legendinis rodsteris MX-5 laimėjo aukščiausią konkurso įvertinimą – „Red Dot: Best of the Best“ prizą – už išskirtinį ir novatorišką dizainą. Pirmasis „Mazda“ kompaktiškas miesto visureigis CX-3 buvo pasirinktas „Red Dot“ apdovanojimų komisijos už išskirtinę dizaino kokybę.

Galiausiai, visiškai naujas kompaktinės klasės „Mazda2“ gavo „Honourable Mention“ įvertinimą. „Red Dot“ žiuri vertino konkurso dalyvius pagal aibę kriterijų, pradedant dizaino novatoriškumu ir baigiant funkcionalumu, ergonomika ir santykiu su aplinka.

Gamintojo teigimu, trys naujausi „Mazda“ modeliai keliauja naujosios kartos pirmtakų pramintu keliu. Visi „Mazda“ naujosios kartos modeliai yra laimėję prizus, kurie įvertino jų KODO – „judėjimo sielos“ – eksterjero dizainą, įskaitant penkis „Red Dot“ apdovanojimus.

KODO dizaino linijos ir formos reprezentuoja tramdomą energiją ir atletišką „Mazda“ automobilių judėjimo natūrą. Šios koncepcijos šaknys slypi ilgalaikėje sportiškų, tiksliai valdomų ir smagių vairuoti automobilių kūrimo tradicijoje, geriausiai atsispindinčioje MX-5 modelyje.

CX-3 ir „Mazda2" taip pat susilaukė daugybės pagyrų savo rinkos segmentuose.

„Šis „Red Dot“ pripažinimas byloja apie KODO dizaino lankstumą ir meninę laisvę“, – teigė „Mazda“ dizaino direktorius Europos regione Kevinas Rice‘as. „KODO įkūnija tą tramdomos energijos momentą, kurį patiria atletas ar gyvūnas prieš startuodamas. Vienas būdas kontroliuoti vizualinę energiją yra ją „suslėgti“ ir „paleisti“, tuo metu kai ji juda palei automobilio kėbulą – taip kaip mes padarėme su MX-5. Naujasis CX-3 laikosi kitokio meninio metodo, suliedamas judesius ir taip sukurdamas energiją. „Mazda2“ yra dar kitokia – tai parodo, kaip KODO mums padeda kiekvienam modeliui suteikti skirtingą charakterį“.

Tris apdovanojimus gavo ir „Volkswagen“.

Šiemetiniame „Red Dot Design Awards“ konkurse „Volkswagen Passat“ sedanas, jo „pusbrolis“ su universalo kėbulu „Volkswagen Passat Variant“ ir vienatūrio bruožų turintis hečbekas „Golf Sportsvan“ gaminio dizaino kategorijoje nuskynė pagrindinius laurus, pelnydami garbingus „Red Dot Design Awards“ prizus.

Abu aštuntosios kartos „Volkswagen Passat“ šeimos nariai – vieni inovatyviausių savo klasės modelių, ne tik keliantys pirmtakų kokybinę kartelę, bet ir diktuojantys naujus standartus kokybės, komforto, vairavimo patogumo ir, be abejo, – dizaino srityse.

„Volkswagen Golf Sportsvan“ – naujas kompaktinės klasės plačiai pagarsėjusios „Golf“ šeimynos atstovas, pasižymintis veržlesniu siluetu, ilgesne ratų baze ir į priekinį bei galinį statramsčius įdomiai įkomponuotais papildomais langeliais.

Skiriamasis salono bruožas – išilgai stumdomos galinės sėdynės, leidžiančios bagažinės sąskaita gale sėdintiems keleiviams suformuoti itin didelę erdvę kojoms. Kai galinės sėdynės yra įprastoje padėtyje, automobilio bagažinės talpa daug didesnė, nei įprasto „Golf“ hečbeko.

Pirmą kartą surengtas 1955 metais Vokietijoje įsikūrusiame „Design Zentrum Nordrhein Westfalen“, Essene, „Red Dot“ yra pasaulyje didžiausias ir prestižiškiausias produktų dizaino konkursas.

Tarptautinė „Red Dot Award: Product Design 2015“ dizainerių, profesorių ir žurnalistų žiuri vertino 4 928 paraiškas iš 56 šalių.

Apdovanojimai bus įteikti birželio 29 dieną „Aalto" teatre, Essene. Apdovanoti produktai, įvertinti 31 kategorijoje, bus eksponuojami „Red Dot“ dizaino muziejuje, Essene, nuo 2015 metų birželio 30 dienos iki 2016 metų liepos 30 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.