Naujos kartos „Volkswagen Transporter“ debiutavo skambant rokui

Balandžio 15 d. Amsterdame įvyko automobilių ir muzikos šou, kuriame „Volkswagen“ komercinių automobilių padalinys iškilmingai pristatė šeštosios kartos komercinių automobilių šeimyną. Tą pačią, kurios ištakos siejamos su legendiniu pokario modeliu „Bulli“ ir kuriai priklauso sėkmės susilaukę, savita istorija paženklinti „Transporter“, „Caravelle“ ir „Multivan“ modeliai.

„Volkswagen“ dizaineriai stengiasi atkartoti klasikinio „Bulli“ stilių.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen“ dizaineriai stengiasi atkartoti klasikinio „Bulli“ stilių.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2015, 11:35 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:03 AM

Renginio metu scenoje buvo pademonstruota 20 visų kartų T serijos komercinių furgonų. Didžiuliuose ekranuose buvo rodoma kino kronika, fotografijos ir iliustracijos iš įvairių laikotarpių leidinių. Kiekvienos epochos vaizdinius papildė gerai parinktas to laikmečio muzikinis apipavidalinimas.

Renginio dalyvius ir svečius savo muzika linksmino gitaros virtuozas, „Grammy“ apdovanojimų laureatas Markas Knopfleris, pristatęs savo naujausiojo albumo „Tracker“ kompozicijas.

Simboliška, tačiau šis roko veteranas yra vienmetis su legendiniu Volkswagen „Bulli“ – jiems abiems sukako 65 metai. Per tą laiką iš viso pagaminta daugiau nei 12 milijonų įvairių modifikacijų T serijos furgonų ir nedidelių sunkvežimių.

Dyzeliniai varikliai – ekologiškesni

Šeštosios kartos T serijos modeliuose montuojami šeši skirtingo galingumo benzininiai ir dyzeliniai varikliai. Dyzelių entuziastams siūlomi nauji, „Euro-6" taršos reikalavimus atitinkantys TDI varikliai, montuojami skersai kėbulo ir pakreipti 9 laipsnius į priekį. Galima rinktis vieną iš keturių 1,9 litro darbinio tūrio TDI variklio galios variantų: 62 kW (84 AG), 75 kW (102 AG), 110 kW (150 AG) ir 150 kW (204 AG).

Pageidaujantys benzininio variklio, gali rinktis laiko patikrintą „Euro-5" taršos reikalavimus atitinkantį 2 litrų darbinio tūrio agregatą, išvystantį atitinkamai 110 kW (150 AG) arba 150 kW (204 AG). Visi Euro-5 ir Euro-6 varikliai bazinėje komplektacijoje tiekiami su „start-stop“ sistema, galinčia sutaupyti iki 15 proc. degalų.

Vienu iš „Transporter“ privalumų išlieka universalumas ir gausios suasmeninimo bei pritaikymo individualiems transportavimo poreikiams galimybės. Galima lanksčiai rinktis keleivių sėdynių skaičių ir krovinių skyriaus talpą, langų matmenis, šoninių ir galinių durelių tipą. Pirmojoje turtingesnėje už bazinę komplektacijoje galima užsisakyti elektra varstomas galines krovinių skyriaus dureles.

Aprūpintas aktyviojo saugumo sistemomis

Naujajame modelyje taip pat montuojamas iš „Volkswagen“ lengvųjų automobilių pažįstamas automatinis miesto avarinis stabdis, padedantis operatyviai stabdyti nedideliu greičiu važiuojant intensyvaus eismo gatvėmis, įvykus susidūrimui padedantis išvengti pakartotinio smūgio ir žibintų veikimą operatyviai reguliuojantis „Light Assist“ šviesų pagalbininkas, neleidžiantis akinti priešpriešinio eismo dalyvių.

Priklausomai nuo pramogų sistemos rinkinio, joje gali būti „Comfort“ mobiliojo telefono prijungimo jungtis, pagalbinis USB lizdas ir specialus skyrelis išmaniesiems telefonams arba planšetėms. Jeigu sumontuota magnetola su navigacine sistema, atsiranda didelės junglumo ir internetinių paslaugų naudojimo galimybės.

Tikslios kainos turėtų būti paskelbtos artimiausiu metu. Tikimasi, kad „Transporter“ kainuos nuo 23035 eurų, o už pigiausią „Multivan" teks pakloti nuo 29952 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.