Naujienų kryptis – mažiau svorio ir daugiau galios

Bavarijos žemės sostinėje Miunchene BMW pristatė atnaujintą trečios serijos modelį.

3 serijos BMW atnaujintas simboliškai.<br>Gamintojo nuotr.
3 serijos BMW atnaujintas simboliškai.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:02 AM

Kalbant apie kėbulo pokyčius, derėtų pastebėti, kad iš esmės viskas liko po senovei. Tik šiek tiek pakito variklio antvožo linijos. Trečiosios serijos klasiokų būrį papildys du nauji modeliai 330 ir 340.

Pastarasis turės naują benzininį trijų litrų motorą, siekianti 326 AG. Jau žinoma, kad šis modelis bus nupurkštas vaiskia žydra spalva.

Kiti vokiečiai iš „Opel“ stovyklos išgražino „Astra“, kuri patyrė gerokai daugiau permainų, nei žydrasis BMW.

Įpėdinė nuo pirmtakės skirsis ir dydžiu, ir svoriu: naujokė bus 5 cm trumpesnė ir 2,5 cm žemesnė, o ratų bazė susitraukė per du su trupučiu centimetrų. Nepaisant to, laisvos erdvės salone bus daugiau.

Naujoji kompaktiškoji „Astra“ bus renčiama ant modulinės platformos, kurią Vokietijoje vadina „Opel“ atsaku VW modulinei MQB.

Priklausomai nuo versijos, naujiena bus 120 ar net 200 kg lengvesnė. Jos kėbulo linijas brėžė „Opel“ dizaino bosas Markas Adamsas, o jo darbo rezultatas, kaip spėjama, bus panašus į bandomąjį modelį „Opel Monza“.

Naujoji „Astra“ turės nemenką benzininių ir dyzelinių variklių pasiūlą: tris benzininius ir net penkis dyzelinius, kurių galia svyruos nuo 95 iki 200 AG.

„Honda“ gamintojai taip pat paspaudė praeities akordą: pradėjo atnaujintos kupė bandymus.

Honda Accord“ gainiojamas Jungtinių Valstijų greitkeliais – vyksta automobilio bandymai kelyje. Paparaco darytose nuotraukose matyti, kad japonų modelis išgražėjo naujais buferiais, daliomis radiatoriaus grotomis, o pravažiuojančius modelius raižo aštriais žibintų žvilgsniais.

Po variklio dangčiu burgs 3,5 litro V6, kurį su ratais kalbins devynių laipsnių „automatas“.

Ispanų „Seat“ taip pat atnaujino senąją „Ibizą“. Be nedidelių, kosmetinių kėbulo pataisų, klientams bus pasiūlytos ir naujos spalvos, ir nauji 16 arba 17 colių ratlankiai.

Salone bus sudėtos naujos sėdynės, modernizuota multimedijos sistema, pagražintas prietaisų skydas. O kas vežios, galėsite pasirinkti iš trijų benzininių, arba tiek pat dyzelinių variklių.

Naujoji „Ibiza“ bus gaminama ant modulinės MQB platformos, kuri leidžia smarkiai sumažinti automobilio svorį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.