Naujasis „Audi A4“ – jau pakeliui į Lietuvą

„Audi“ įgaliotieji atstovai visoje Europoje į savo užsakymų sąrašą jau įtraukia neseniai debiutavusį naujos kartos „Audi A4“.

„Audi A4“ į Lietuvą atvyks rudenį.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi A4“ į Lietuvą atvyks rudenį.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi A4“ į Lietuvą atvyks rudenį.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi A4“ į Lietuvą atvyks rudenį.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 14, 2015, 4:49 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 2:22 PM

Kaip įprasta, galima įsigyti mažesniosios vidutinės klasės stiliaus standartu tapusį sedaną arba „Avant“ universalą. Nepriklausomai nuo kėbulo tipo naujasis „Audi A4“ aprūpintas moderniais vairavimo pagalbininkais ir gausiomis elektroninių pramogų galimybėmis.

Eksterjero kūrėjams pavyko ženkliai padidinti kėbulo aptakumą. Sedano oro pasipriešinimo koeficientas yra tik 0,23 („Avant“ universalo – 0,26).

Inžinieriams pavyko sukurti metalų, naujoviškų kompozitinių medžiagų ir plastmasių derinį, dėl kurio naujasis „Audi A4“ sveria maždaug 120 kg mažiau nei pirmtakas.

Variklių inžinieriai taip pat pritaikė ne vieną energijos efektyvinimo sprendimą, todėl kiekvienas variklis – pradedant baziniu keturių cilindrų agregatu ir baigiant galingiausiu 200 kW (272 AG) galios šešių cilindrų motoru – savo efektyvumu taip pat lenkia pirmtakus.

Pirmą kartą „Audi A4“ variklių asortimente galima išvysti ir padidinto energinio efektyvumo 140 kW (190 AG) pajėgumo „2.0 TFSI ultra“.

Tai yra maksimaliam energiniam efektyvumui ir minimaliai taršai suderintas įprastas 2.0 TFSI, kuris visų pirma sužavės aplinką tausojančius vairuotojus. Vertinant pagal NEDC degalų sąnaudų nustatymo metodiką, „Audi A4“ sedanas su šiuo varikliu 100 km kelio sunaudoja vidutiniškai 4,8 l benzino ir į aplinką išmeta 109 g/km CO2 („Avant“ universalas – atitinkamai 5,0 l benzino ir 114 g/km CO2).

Naujuosius „Audi A4“ ir „Audi A4 Avant“ gatvėse ir keliuose išvysime šį rudenį. Tiekimai į Lietuvą ir Latviją prasidės jau rugsėjo mėn.

Vokietijoje „Audi A4“ sedaną galima įsigyti nuo 30650 Eur, o už „Avant“ universalą teks primokėti dar 1850 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.