„Audi“ elektriniam visureigiui kelionė iki Palangos bus juokas

„Audi“ neseniai anonsavo debiutui rengiamą miesto visureigių klasės elektromobilį, pasižymintį ypač ilga vienos įkrovos rida.

Planuojamas „Audi“ elektrinis visureigis galės nuvažiuoti net 500 km.<br>Gamintojo nuotr.
Planuojamas „Audi“ elektrinis visureigis galės nuvažiuoti net 500 km.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:55 AM

Bendrovės specialistai teigia, kad naujasis modelis pilnai įkrautu akumuliatoriumi lengvai įveiks 500 km kelią.

Kol kėbulų meistrai gludina naujo silueto kontūrus, o elektros inžinieriai triūsia prie pažangaus elektrino pavaros mechanizmo, „Audi“ elektros kaupiklių gamybos padalinys šiam visureigiui konstruoja itin didelio energinio efektyvumo akumuliatorių, užtikrinsiantį iki šiol neregėtą talpą ir ridą.

Kuriant akumuliatorių, „Audi“ specialistai glaudžiai bendradarbiauja su šios ūkio šakos lyderiais – Pietų Korėjos koncernų LG ir „Samsung“ baterijų gamybos padaliniais.

Korėjiečiai tieks aukštų technologijų energijos celes, iš kurių, pasitelkus „Audi“ elektros kaupiklių kūrėjų įdirbį, bus surenkami naujieji akumuliatoriai.

Komentuodamas šią naujieną, „Audi“ tiekimo skyriaus viršininkas dr. Berndas Martensas atskleidė bendradarbiavimo su Pietų Korėjos kolegomis formatą.

Su „LG Chem“ ir „Samsung SDI“ sukurtos bendros įmonės, kurios, išnaudodamos ES šalyse egzistuojančių gamybos bazių techninį potencialą, gamybą sutelks Europos žemyne.

Jo nuomone šiose gamyklose bus gaminami tik aukščiausių technologijų gaminiai, o įgyvendinus visą šią programą padidės ir visos ES konkurencingumas pasaulinėje rinkoje.

„Audi“ vyr. inžinierius dr. Ulrichas Hackenbergas teigė, jog iš drauge su korėjiečių kolegomis pagamintų elektros celių surinkti akumuliatoriai nebus skirti tik vienam šiam „Audi“ modeliui.

Gamintojas planuoja, kad naujieji akumuliatoriai taps vienu iš esminių „Audi“ elektrinio mobilumo strategijos elementų, padėsiančių papildyti modelių gamą energiškai efektyviais ilgų nuotolių elektromobiliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.