Kaip elektrinis „Tesla“ visureigis varys konkurentus į neviltį

Šią savaitę „Audi“ oficialiai paskelbė apie savo planus gaminti elektrinį visureigį. Tačiau gali būti, kad vokiečių kompanija jau gerokai pavėlavo ruošdama konkurentą būsimam „Tesla Model X“ modeliui.

Mažiausiai dvejus metus „Tesla Model X“ rinkoje neturės tiesioginių konkurentų.<br>newspress.co.uk nuotr.
Mažiausiai dvejus metus „Tesla Model X“ rinkoje neturės tiesioginių konkurentų.<br>newspress.co.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:34 PM

Kaip pažymi investicinės bendrovės „Stifel“ analitikas Jamesas Albertine'as, automobilių industrija bando varžytis su „Tesla“, tačiau kol kas dauguma kompanijų atrodo beviltiškai.

Jis atkreipia dėmesį, kad tiek planuojama 2018 m. gamybos pradžia, tiek būsimo „Audi“ modelio nepraktiškumas (jis turės tik keturias sėdimas vietas) rodo, kad kitiems segmentams būdinga konkurencija prabangių elektromobilių nišoje kol kas neegzistuoja.

„Tesla“ ruošiamas „Model X“ rinkoje debiutuos jau šį rudenį ir sprendžiant pagal kompanijos teikiamą informaciją bus universalesnis už būsimą „Audi“ visureigį.

„Model X“ turės 7 sėdimas vietas ir daugiau nei pusę komponentų dalinsis su sedanu „Model S“. Manoma, kad siūlomi baterijų paketai bus tokios pat talpos, kaip ir „Model S“ – 70 arba 85 kW/h.

Iki 100 km/val. elektra varomas visureigis turėtų įsibėgėti vos per 3,1 sek. 

„Model X“ bus varomas visais keturiais ratais ir dviem varikliais – po vieną prie kiekvienos ašies. Kadangi vidaus degimo variklio automobilyje nebus, jis turės dvi bagažines – vieną priekyje ir vieną gale. 

Taip pat jis bus pirmasis elektromobilis su kabliu priekabai. 

Taip pat amerikiečių kompanijos modelis greičiausiai turės ir didesnį nei 500 km veikimo nuotolį, kuriuo taip didžiuojasi vokiečiai.

J. Albertine'as mano, kad „e-Tron“ greičiau taps konkurentu vidaus degimo variklius turintiems „Audi“ modeliams – Q5 ar Q7, nei konkuruos su „Model X“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.