„SsangYong“ sugrįžta į Lietuvą

2015 m. rugsėjį Lietuvos vairuotojams bus oficialiai pristatytas dar vienas gamintojas. Tai Pietų Korėjos kompanija „SsangYong Motor“. Išvertus iš korėjiečių kalbos pavadinimas reiškia „Du drakonai“.

„Ssang Yong Tivoli“<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Tivoli“<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Tivoli“<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Tivoli“<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Tivoli“<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Tivoli“<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Rexton“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Rexton“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Rexton“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Rexton“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Rexton“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Rexton“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Korando“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Korando“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Korando“.<br>Gamintojo nuotr.
„Ssang Yong Korando“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

lrytas.lt

Sep 2, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 10:11 PM

Kompanija „SsangYong Motor“ – seniausia automobilių gamintoja Pietų Korėjoje. 1954 metais įkurta įmonė „Hadonghwan“ vardu gamino visureigius JAV kariuomenei, o vėliau, 1991 metais ėmė bendradarbiauti su „Mercedes-Benz“.

1997-2010 metais ne kartą keitėsi įmonės savininkai, „Ssang Yong“ turėjo finansinių problemų ir buvo prie bankroto ribos, bet 2011-ųjų vasarį kontrolinį akcijų paketą įsigijo Indijos įmonė „Mahindra & Mahindra Limited“.

„SsangYong“ ir dabar yra susitelkusi tik į miesto visureigių automobilių ir visais ratais varomos technikos gamybą ir jai suteikia penkerių metų garantiją be automobilio ridos apribojimo.

Europoje šie visureigiai nėra itin populiarūs, bet lietuviai nusprendė surizikuoti.

„SsangYong“ automobilių prekyba ir priežiūra Lietuvoje užsiims iki šiol tik „Subaru“ automobiliais prekiavusi bendrovė „JMA centras“. 2014 metais rekonstravusi savo saloną ir servisą, esantį sostinės Verkių gatvėje, bendrovė po erdvesnėmis tapusių patalpų stogu priėmė ir dar vieno prekinio ženklo automobilius.

„JMA centro“ vadovas Vykintas Kezys pabrėžė, kad įmonė visais laikais siekė klientams siūlyti patikimumu garsėjančių gamintojų automobilius. „Todėl sulaukę pasiūlymo prekiauti „SsangYong“ modeliais, labai ilgai nesvarstėme.

Tikime, kad šis prekinis ženklas privers jį prisiminti tuos, kas korėjietiškus automobilius buvo pamėgęs maždaug prieš dešimtmetį, o naujiems klientams – tai dar vienas geras pasiūlymas: kainos, kokybės ir siūlomų garantijų santykis yra tikrai labai patrauklus.

Patyrusiems mūsų bendrovėms darbuotojams įsigilinti į korėjietiškų modelių techninius sprendimus laiko pakako, ir pardavėjai, ir serviso darbuotojai dalyvavo mokymuose, todėl galėsime klientams pasiūlyti aukščiausio lygio pardavimo ir automobilių aptarnavimo paslaugas“, – žadėjo jis.

Pietų Korėjos gamintojo automobilius bus galima išvysti, išbandyti bei įsigyti ir „JMA Kaunas“, „JMA Klaipėda“ įmonėse.

„SsangYong“ nėra visai nežinomas prekinis ženklas Lietuvoje. Ankčiau šio gamintojo automobiliais bei visureigiais prekiavo keletas atstovų, tačiau 2008 m. prasidėjusi pasaulinė krizė privertė gamintoją keisti planus: iš Baltijos šalių rinkų „SsangYong“ pasitraukė, o dabar vėl grįžta.

Lietuvos rinkoje „SsangYong“ atstovai kol kas siūlys tris modelius: „Tivoli“, „Korando“ ir „Rexton“.

Pigiausias iš jų – kompaktinės klasės „Tivoli“. Sparčiausiai augančio rinkos segmento atstovas, gamintojo teigimu, išsiskiria stilinga išvaizda, itin kokybiška salono apdaila ir 423 litrų bagažine.

Dyzelinis „Tivoli“ šiemet pelnė Korėjos vartotojų asociacijos įsteigtą Efektyvaus energijos naudojimo apdovanojimą, skiriamą už aukštą automobilio efektyvumą ir draugiškumą aplinkai. Jis kainuoja nuo 14 290 eurų. Laiko išbandytas miesto visureigis „Korando“, gamintojo teigimu, išsaugojo gerąsias savo pirmtakų savybes – pravažumą, ištvermę, patikimumą ir racionalius techninius sprendimus. O naujausia „Korando“ karta akį patraukia jau silueto linijomis – automobilio dizainą sukūrė garsusis italų dizaineris Giorgetto Giugiaro.

„Korando“ kaina Lietuvoje – nuo 17 990 eurų.

Didžiausias „SsangYong“ modelis – septynvietis „Rexton“. 250 mm prošvaisa, galimybė vilkti net 2600 kg sveriančią priekabą, pažemintoji pavara – šias savybes, kaip ir rėminę konstrukciją, gamintojas skyrė rimtų visureigių gerbėjams.

Jei važiuojama penkiese, „Rexton“ krovinių skyriuje telpa daugiau nei 1000 litrų bagažo. Visureigio kaina – nuo 29 990 eurų.

Suomijoje ir Baltijos šalyse Pietų Korėjos gamintojo interesus atstovauja 2014 metais įkurta bendrovė „SY Motor Oy“. Ji užsiima „SsangYong“ markės automobilių, taip pat atsarginių dalių bei papildomos įrangos importu.

Firma priklauso 1997 metais įkurtai „Bassadone Automotive Nordic Oy“ įmonių grupei. Pagrindinė grupės veiklos sritis yra automobilių, atsarginių dalių bei papildomos įrangos importas. Grupės veikla vystoma per atskiras įmones Suomijoje ir Baltijos šalyse.

Į Baltijos šalis „Bassadone Automotive Nordic Oy“ importuoja „Hyundai“, „Isuzu“, „SsangYong“ ir „Suzuki“ markių automobilius. Įmonių grupė įeina į tarptautinį koncerną „Bassadone Automotive Group“, kuris importuoja ir užsiima įvairių automobilių mažmenine prekyba Ispanijoje, Anglijoje, Gibraltare ir kitose šalyse. Tai dar 1904 metais įkurta šeimos įmonė plečia savo veiklą visame pasaulyje.

Latvijoje ir Estijoje prekyba „SsangYong“ automobiliais prasidėjo 2015 m. vasarą.

„SsangYong Motor“ savo istoriją rašo nuo 1954 metų sausio, kai veiklą pradėjo „Ha Dong-hwan Motor Workshop“, tuomet remontavusi ir prižiūrėjusi šalyje dislokuotų JAV karinių pajėgų techniką.

1964 m. įmonė pagal licenciją ėmė gaminti „Jeep“ visureigius amerikiečių armijai. 1966 metais pradėtas produkcijos eksportas į kitas šalis, o pirmuoju eksporto produktu tapo autobusai.

1988 m. kovo mėnesį įmonė buvo pavadinta „SsangYong Motor Company“. 2011 m. vasario mėnesį 70 proc. „SsangYong Motor Company“ akcijų įsigijo Indijos įmonė „Mahindra & Mahindra Limited“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.