Lietuvių pamėgtą „Subaru Legacy“ pakeitė naujokas „Levorg“

Prieš savaitę Frankfurto automobilių parodoje pristatytas naujasis „Levorg“ jau pasiekė Lietuvos „Subaru“ prekybos atstovybes.

„Subaru“ kompanija „Levorg“ planavo tiekti tik Japonijos rinkai, tačiau dėl teigiamų atsiliepimų ir paklausos modelis buvo pristatytas ir europiečiams.<br>Gamintojo nuotr.
„Subaru“ kompanija „Levorg“ planavo tiekti tik Japonijos rinkai, tačiau dėl teigiamų atsiliepimų ir paklausos modelis buvo pristatytas ir europiečiams.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 11:36 AM

„Levorg“ yra šiek tiek didesnis už trečiosios kartos „Legacy“ modelį. Automobilio bagažo skyriaus talpa siekia 522 litrus.

„Levorg“ varomas 1,6 l tiesioginio įpurškimo varikliu su turbokompresoriumi, kurio galia – 170 AG, o sukimo momentas – 250 Nm. Universalas komplektuojamas su 6 pavarų automatine transmisija. Ji taip pat turi rankinį 6 pakopų perjungimo režimą. Ši funkcija gali veikti droselinės sklendės atidarymo slėgiui pasiekus vos 30 proc.

Salone pastebimas D formos vairas perimtas iš „WRX STI“ modelio. Naujas akcentas – mėlynos apmušalų apdailos siūlės.

„Levorg“ yra pirmasis „Subaru“ automobilis su įrengta „Subaru“ transporto priemonių fiksavimo automobilio gale sistema. Kartu su radaru veikianti sistema stebi į vairuotojo regėjimo lauką nepatenkančias zonas. Sistemai užfiksavus iš paskos važiuojančią transporto priemonę, kuri ketina persirikiuoti į kitą eismo juostą, automobilio šoninio vaizdo veidrodėlyje pasirodo įspėjamasis signalas.

Tais pačiais jutikliais naudojasi ir perspėjimo apie iš galo artėjančias transporto priemones sistema. Ji aktyvuojama įjungus atbulinės eigos pavarą. Sistema stebi vaizdą automobilio gale ir įspėja vairuotoją apie artėjančias transporto priemones.

„Levorg“ taip pat komplektuojama adaptyvioji priekinių žibintų sistema. Užfiksavusi priešpriešiais ar priešais važiuojančio automobilio šviesas, ji automatiškai perjungia artimąsias šviesas. Į šio automobilio įrangos sąrašą įtrauktas ir automatiškai patamsėjantis galinio vaizdo veidrodėlis.

Modelio saugumas buvo išbandytas Japonijos „NCAP“ testais ir pelnė aukščiausią bendrą įvertinimą (40 taškų iš 40 galimų).

Iš pradžių „Subaru“ kompanija „Levorg“ automobilius planavo tiekti tik Japonijos rinkai, tačiau dėl teigiamų atsiliepimų ir jų paklausos Europoje dabar šie modeliai pristatomi ir europiečiams.

Naujasis „Subaru Levorg“ jau pasirodė ir Lietuvoje. „Levorg“ automobilių kaina prasideda nuo 26 490 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.