Permainos neaplenkė ir „Volkswagen“ stebėtojų tarybos

Trečiadienį, spalio 7 dieną vykusiame posėdyje Hansas Dieteris Pötschas (64 m.) buvo išrinktas stebėtojų tarybos pirmininku ir tuoj pat pradėjo eiti šias pareigas. Į atsilaisvinusią stebėtojų tarybos nario vietą išrinktas ir buvęs „Volkswagen Financial Services AG“ valdybos narys Frankas Witteris (56 m.). Tapęs Volkswagen koncerno stebėtojų tarybos nariu, jis bus atsakingas už finansus ir kontrolę.

„Volkswagen“ stebėtojų tarybos pirmininku išrinktas Hansas Dieteris Pötschas.<br>newspress.co.uk nuotr.
„Volkswagen“ stebėtojų tarybos pirmininku išrinktas Hansas Dieteris Pötschas.<br>newspress.co.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-08 11:17, atnaujinta 2017-10-11 09:59

Vykdomojo komiteto nario dr. Wolfgango Porsche pasirašytame pareiškime nuoširdžiai dėkojama ponui Pötschui, sutikusiam vadovauti stebėtojų tarybai šiuo koncernui sudėtingu laikotarpiu. Jis vertinamas kaip puikus finansų specialistas, taip pat turintis daug žinių automobilių pramonės srityje. Taip pat ir solidžią organizacinio darbo „Volkswagen“ koncerne patirtį.

Padėka pareikšta ir iki šiol stebėtojų tarybos pareigas laikinai ėjusiam Bertholdui Huberiui, kurio veikla buvo itin svari atliekant iki šiol padarytas organizacines permainas.

Vadovavimą stebėtojų tarybai posėdžio metu perėmęs H.Pötschas kalbėjo apie šiuo metu koncerną slegiančias problemas ir žadėjo dėti maksimalias pastangas siekiant atgauti klientų, visuomenės, verslo partnerių ir investuotojų pasitikėjimą. Jis taip pat pareiškė dėsiąs visas pastangas per savo kadenciją vesdamas „Volkswagen“ į sėkmingą ateitį.

Posėdžio dalyviai įvertino sklandžiai vykstantį vidinį tyrimą ir jo rezultatų pavidalu besikaupiančią informaciją. Taip pat buvo priimtos JAV teisinės firmos „Jones Day“ atliekamo išorinio tyrimo ataskaitos, bei pasidžiaugta išorinių ekspertų objektyvumu.

Stebėtojų tarybos pirmininkas konstatavo, kad situacijos neapibrėžtumas tikrai neina niekam į naudą. Taip pat buvo deklaruota visokeriopa pagalba ir bendradarbiavimas su išorinį tyrimą atliekančiais „Jones Day“ specialistais ir pažadas deramai įvertinti bet kokią jų pateiktą informaciją, kad ir kokia nepalanki ji bebūtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.