Naujos kartos „Audi TT RS“ variklio galia pasiekė 400 AG

Pekino automobilių parodoje debiutuos galingiausios per visą modelio istoriją „Audi TT RS“ versijos su kupė ir rodsterio kėbulais. Maksimali naujojo variklio galia siekia 400 AG.

Naujos kartso „Audi TT RS“ kupė ir rodsteris debiutuos Pekino automobilių parodoje.<br>Gamintojo nuotr.
Naujos kartso „Audi TT RS“ kupė ir rodsteris debiutuos Pekino automobilių parodoje.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-25 16:15, atnaujinta 2017-05-27 16:56

Šio galingas, tačiau kompaktiškas sportinio automobilio oro įsiurbimo angos – ne dekoratyvinis papuošimas, o svarbus dizaino elementas.

Visą orą sunaudoja po variklio gaubtu sumontuotas atnaujintas 5 cilindrų variklis išvystantis 400 AG galią ir 480 Nm sukimo momentą. Trauką priekiniams ir galiniams ratams paskirsto sportiškam pasivažinėjimui sureguliuota „quattro“ visų ratų pavara.

RS versija yra 60 AG galingesnė už įprastą TT. Kupė spurtas iki 100 km/val. trunka 3,7 sek., o rodsteris iki 100 km/val. įsibėgėja per 3,9 sek. „Audi“ nepamiršta paminėti, kad šį modelį iš kitų išskiria specifinis variklio gausmas.

Rodsterio kėbulas komplektuojamas elektra valdomu stogu, kurį vieno mygtuko paspaudimu galima uždengti važiuojant ne didesniu kaip 50 km/val greičiu.

Sportiškai įrengtas salonas papuoštas aliuminio arba anglies pluošto juostelėmis ir RS emblemomis. Odiniai salono elementai (prietaisų skydelio, sėdynių ir durelių apmušalai, vairaratis ir pavarų perjungimo bei rankinio stabdžio svirtys) papuošti kontrastinėmis siūlėmis.

Ant nedidelio sportinio vairo šalia įprastų funkcionalumo valdymo priemonių įrengtas ir variklio paleidimo mygtukas – šią funkciją „Audi“ pasiskolino iš lenktyninių automobilių.

Šalia skalių prietaisų skydelyje gali būti rodomi papildomi parametrai – tepalo ir aušinimo skysčio temperatūra, rato įveikimo laikmatis, specialus lenktyninis laikrodis ir pan.

Rodsterio kėbule į saugos diržus montuojama speciali laisvų rankų įranga, kuri turėtų užtikrinanti pokalbio kokybę važiuojant dideliu greičiu.

Audi TT RS“ kupė ir rodsterius pirmieji klientai turėtų gauti jau šį rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.