Degalus lietuviai renkasi pagal vieną dalyką

Lietuvos vairuotojų įpročiai nesikeičia. Maždaug 65 proc. šalies lengvųjų automobilių parko sudaro dyzeliniai modeliai, kurių vairuotojai kokybiškus degalus masiškai suskumba piltis tik verčiami nepalankių oro sąlygų.

Lietuvos vairuotojai rinkdamiesi degalus atsižvelgia ir į jų kainą, ir į įvairius kokybę apibrėžiančius kriterijus.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos vairuotojai rinkdamiesi degalus atsižvelgia ir į jų kainą, ir į įvairius kokybę apibrėžiančius kriterijus.<br>Organizatorių nuotr.
„Neste Lietuva“ vadovas Ringaudas Steikūnas dėl konkurentų tinkluose vykstančių permainų nerimo nejaučia.<br>Tomo Bauro nuotr.
„Neste Lietuva“ vadovas Ringaudas Steikūnas dėl konkurentų tinkluose vykstančių permainų nerimo nejaučia.<br>Tomo Bauro nuotr.
Lietuvos vairuotojai rinkdamiesi degalus atsižvelgia ir į jų kainą, ir į įvairius kokybę apibrėžiančius kriterijus.<br>Domanto Umbraso nuotr.
Lietuvos vairuotojai rinkdamiesi degalus atsižvelgia ir į jų kainą, ir į įvairius kokybę apibrėžiančius kriterijus.<br>Domanto Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Saulius Rinkevičius

May 11, 2016, 1:11 PM, atnaujinta May 25, 2017, 11:13 PM

Neste Lietuva“ vadovas Ringaudas Steikūnas pastebėjo, kad praėjusių metų sausį spaudžiant šaltukui brangiausio kompanijos dyzelino pardavimai ženkliai išaugo. Anot jo, lyginant su praėjusiais metais pokyti galima būti skaičiuoti kartais.

„Tokie jau tie mūsų vairuotojai: vos tik šalčiai praėjo, vėl važiuoja piltis dyzelino kur pigiau“, – konstatavo jis.

Pasirengę grumtis su „Lukoil

Tuo metu kompanijos iniciatyva atliktas tyrimas rodo, kad vartotojų įpročiai pamažu keičiasi.

Rūpindamiesi automobiliu lietuviai pagrindiniu prioritetu laiko techninę būklę ir reguliarų jos tikrinimą, tačiau vertina ir degalų kokybę.

Tačiau nelegalūs degalų tiekėjai išlieka aktyvūs. Laisvosios rinkos instituto duomenimis, juodosios naftos produktų rinkos dalis siekia 15 proc. „Orlen Lietuva“ įvardina dar didesnį skaičių – iki 20 proc.

Konkurentų tinkluose bręstančios permainos „Neste Lietuva“ atstovų negąsdina. R. Steikūnas pažymėjo, kad kai paaiškės jų kainodara ir orientavimosi į atskirus klientų segmentus strategija, tuomet bus galima rengti atsakomąsias priemones.

Tačiau jis neslėpė lūkesčių privilioti dalį „Lukoil“ klientų, kuriems pereiti prie „Statoil“ degalinių tinklo būtų šiek tiek per brangu.

„Tiems, kuriems degalų kokybė tampa vis svarbesnė, mes galime pasiūlyti savo produktą ir „peštis“ su „Lukoil“ dėl klientų“, – kovingumo nestokojo R. Steikūnas.

Svarbiausias kriterijus – kaina

Svarbiausias degalų pasirinkimo kriterijus ir toliau išlieka kaina – ją kaip itin svarbią nurodė 85 proc. apklausoje dalyvavusių vairuotojų.  

Kaip rodo vairuotojų nuomonės tyrimo rezultatai, daugiau nei trys ketvirtadaliai jų itin svarbiu parametru laiko mažesnes degalų sąnaudas, o beveik 40 proc. – degalų sudėtyje esančius priedus.

„Degalai ir jų priedai turi tiesioginį poveikį automobilio darbui – skirtingos sudedamosios dalys skirtingai veikia transporto priemonių detales, nevienodai reaguoja į aplinkos sąlygas. Taip pat skiriasi degalų, praturtintų skirtingų rūšių priedais, poveikis aplinkai“, – aiškino „Neste Lietuva“ mažmeninės prekybos vadovas Audrius Miežys.

Vis dėlto, tyrimo rezultatai patvirtino, kad didelei daliai jų rūpi ir į automobilio baką pilamų degalų efektyvumas, ir jų poveikis vairuojamai transporto priemonei.

Pasak komunikacijos planavimo agentūros OMD vadovo Dariaus Griciaus, tyrimo rezultatai patvirtino, kad degalų sąnaudos rūpi 78 proc., o variklio tausojimas 54 proc. tyrimo dalyvių.

Didesnė variklio galia, kurią gali suteikti naudojami degalai, svarbi beveik trečdaliui mūsų šalies vairuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.