„Škoda“ atskleidė, kaip atrodys naujasis visureigis

Čekų automobilių gamintojas savo ketinimus pristatyti rinkai naują visureigį akivaizdžiai patvirtino šį kovą Ženevos parodoje pristatydamas „Vision S“ konceptą. Vėliau sekė pirmųjų storai maskuotų prototipų bandymai, tačiau oficialių kadrų iki šiol nebuvo.

„Škoda Kodiaq“ bus didžiausias visų laikų čekų gamintojo modelis.<br>Gamintojo nuotr.
„Škoda Kodiaq“ bus didžiausias visų laikų čekų gamintojo modelis.<br>Gamintojo nuotr.
„Škoda Kodiaq“ bus didžiausias visų laikų čekų gamintojo modelis.<br>Gamintojo nuotr.
„Škoda Kodiaq“ bus didžiausias visų laikų čekų gamintojo modelis.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-21 09:42, atnaujinta 2017-05-21 03:48

Iš tiesų, jų vis dar nėra, tačiau pateikti eskizai suteikia bene geriausią iki šiol galimybę įvertinti būsimo didžiausio „Škoda“ modelio dizainą.

Septynias sėdimas vietas turėsiantis „Kodiaq“ vardą gavęs visureigis ne itin smarkiai skiriasi nuo koncepto: išliko tokios pats aštrios linijos ir iki stilizuotos „C“ raidės formos žibintų pratęsta ryški vidurio linija.

Būsimojo visureigio formų autorius yra „Škoda“ vyriausiasis dizaineris Jozefas Kabanas. Jis anksčiau buvo atsakingas už „Audi“ modelių išorės dizainą, taip pat prieš persikeldamas į čekiškąjį koncerno padalinį ženkliai prisidėjo prie „Bugatti Veyron“ projekto.

Įkvėpimo jis semiasi iš čekų krištolo meistrų darbų, todėl kaip pats tikina, automobilių kėbulo linijos yra subtilios, tačiau tuo pat metu drąsios. Žvelgiant į būsimo visureigio eskizus taip pat galima atkreipti dėmesį į ilgą jo ratų bazę ir minimalius priekinės bei galinės iškyšų atstumus.

Tokios automobilio proporcijos suteikia jam agresyvesnį stilių ir tuo pat metu leidžia išgauti maksimalią interjero erdvę.

Paties salono kompiuterinių piešinių „Škoda“ kol kas nepateikia, tačiau žada, kad jis atrodys taip pat efektingai kaip ir automobilio išorė. Gamintojas tikina, kad čia netrūks ryškių dizaino elementų, o labiausiai dėmesį trauks didžiuliai tarp vairuotojo ir priekinio keleivio įrengti monitoriai.

„Kodiaq“ debiutas numatytas rugsėjo pradžioje, taigi didįjį „Škoda“ visureigį turėtume išvysti jau Paryžiaus automobilių parodoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.