LG padės „Volkswagen“ kurti išmaniąją automobilių sąsają

Automobilių industrijos gigantas „Volkswagen“ ir Pietų Korėjos elektronikos milžinas „LG Electronics“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl naujos kartos išmaniosios automobilių sąsajos kūrimo.

Tikimasi, kad naujoji sąsaja užtikrins tvarią jungtį tarp automobilio įrangos bei išmaniosios elektronikos ir išmanaus namo sistemų.<br>Gamintojo nuotr.
Tikimasi, kad naujoji sąsaja užtikrins tvarią jungtį tarp automobilio įrangos bei išmaniosios elektronikos ir išmanaus namo sistemų.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 4:42 PM, atnaujinta May 19, 2017, 11:57 AM

Inžinieriai viliasi, jog ši sąsaja užtikrins tvarią jungtį tarp automobilio išmaniosios įrangos bei išmaniosios elektronikos ir vadinamųjų išmanaus namo sistemų.

Volfsburge įsikūrusioje „Volkswagen“ būstinėje pasirašant šią sutartį Vokietijos automobilių gamintojui atstovavo mokslinių tyrimų padalinio inžinieriai, automobilių elektronikos padalinio vadovas prof. Thomas Formas ir automobilio informacinių sistemų padalinio vadovas Robertas Kattneris.

LG Electronics – „Cloud Center“ technologijų centro vadovas Richardas Choi ir automobilių elektronikos padalinio vadovas Lee Sang-Yongas.

Pranešime žiniasklaidai teigiama, jog abi bendrovės kurs išmaniąją „Volkswagen“ platformą, pagerinančią automobilių ir elektroninių prietaisų sąveiką.

Ši platforma, naudojanti debesijos sistemų technologijas, leis vairuotojams lengvai susieti savo automobilio kompiuterį su išmaniųjų namų sistema ar kitomis programomis.

„Volkswagen“ savo įdirbį panaudos automobilių elektronikos srityje, o „LG Electronics“, pasirūpins, kad sklandžiai „susikalbėtų“ automobilis ir namų buitinė elektronika bei namo automatizavimo sistemų (vadinamųjų „išmaniųjų namų“) komponentai.

Per ateinančius kelerius metus LG ir „Volkswagen“ kartu rengiasi kurti technologijas, padėsiančias sujungti mašinas su išmaniaisiais namais.

Vairuotojas turės galimybę stebėti ir kontroliuoti šviesas, apsaugos sistemas ir kitus namų apyvokos prietaisus. Taip pat rengiamasi sukurti pranešimų centrą, kuris saugiai informuos vairuotoją apie visą svarbią informaciją ir padės spręsti problemas su kuriomis šis gali susidurti kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.