Rusija imasi gaivinti apmirusią elektromobilių rinką

Siekiant populiarinti šalyje elektromobilius Rusijoje jiems vėl buvo panaikinti muito mokesčiai. Mokestinė lengvata galios iki ateinančių metų rugsėjo.

Kol galiojo muito mokesčių lengvata į Rusiją elektromobiliai buvo importuojami iš pačių įvairiausių šalių, įskaitant ir kinišką produkciją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kol galiojo muito mokesčių lengvata į Rusiją elektromobiliai buvo importuojami iš pačių įvairiausių šalių, įskaitant ir kinišką produkciją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 1:42 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:14 AM

Nuo 19 iki nulio procentų ji buvo sumažinti ir anksčiau, tačiau paskutinio sprendimo galiojimas baigėsi dar 2016 metų pradžioje. Vėliau jis nebuvo pratęstas ir tai beveik uždusino rusišką elektromobilių rinką.

Muitų lengvata galios metus

Eurazijos ekonominės bendrijos (EAEB) sprendimu muito mokesčiai elektromobiliams vėl buvo panaikinti, tačiau, kaip skelbia gazeta.ru, liepos 12 dieną priimtas pradės veikti nuo rugsėjo ir galios tik iki kitų metų rugpjūčio mėnesio pabaigos.

Per tą laiką vietoje iki šiol taikyti 17 procentų importo mokesčio už įvežamą lengvąjį elektromobilį muitinėje nereikės mokėti nė kapeikos.

Nuo 15 iki 5 procentų taip pat bus sumažintas muito mokestis vieną ar keletą elektros variklių turintiems lengviesiems krovininiams automobiliams, kurių bendroji masė neviršija penkių tonų.

Mokestinė išimtis nebus taikoma jokios kitoms transporto priemonėms įskaitant hibridinius modelius ir įkraunamus hibridus.

Rusų naujienų portalas skelbia, kad per ankstesnį dvejų metų muito mokesčio lengvatos galiojimo laikotarpį Eurazijos ekonominės bendrijos šalys iš JAV, Kinijos ir Japonijos iš viso importavo 684 elektromobilius.

Skatina infrastruktūros plėtrą

Tuo metu, kai muito mokesčiai vėl buvo grąžinti, nuo 2016 sausio iki balandžio įvežti vos 28 elektromobiliai.

Kaip pažymėjo EAEB prekybos ministrė Veronika Nikišina, muitų sumažinimas leidžia greičiau formuoti elektromobilių rinką, o intensyvesni lengvųjų asmeninių ir komercinių elektra varomų transporto priemonių naudojimas skatina įkrovimo infrastruktūros plėtrą.

Taikyti importo mokesčių lengvatą ilgesniam laikui neketinama. Bendrijos atstovai sako, kad jos pratęsimas priklausys nuo to, kaip sėkmingai plėsis rinka ir bus diegiamos įkrovimo stotelės.

Taip pat ji nebus pratęsta tuo atveju, jei kažkurioje iš bendrijos šalių pagaliau bus pradėta serijinė elektromobilių gamyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.