Vokietija uždraudė „Teslai“ klaidinti vairuotojus

Automobilių gamintojai „Tesla“ buvo nurodyta Vokietijoje nebenaudoti pavadinimo „Autopilotas“, reklamuojant automobilius su autonominio vairavimo sistema, praneša BBC.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 11:08 AM, atnaujinta May 10, 2017, 4:55 PM

Federalinė autotransporto tarnyba (KBA) patvirtino nurodžiusi „Tesla“ bendrovei panaikinti „klaidinamą“ terminą. KBA teigimu, toks terminas leidžia klientams susikurti „neteisingų lūkesčių“, kad gali nustoti koncentruoti dėmesį į kelią ir leisti autopilotui visiškai perimti vairavimą.

„Tesla“ teigia visuomet skatinusi vairuotojus tvirtai laikyti vairą savo rankose. Autopiloto sistema leidžia vairuotojams išlikti toje pačioje juostoje, pasirinkti greitį, atsižvelgiant į kitas transporto priemones, ir persirikiuoti į kitą juostą be vairuotojo įsikišimo.

Vis dėlto „Tesla“ pabrėžia, kad šį režimą derėtų naudoti tik greitkeliuose, o vairuotojai vis tiek turi išlaikyti dėmesį, sutelktą į kelią.

Tikėtasi, kad pirmadienį bendrovės įkūrėjas Elonas Muskas padarys pranešimą, susijusį su „Tesla“, tačiau jis savo „Twitter“ paskyroje pranešė, kad padarys jį antradienį, nes pastarąjį dar reikia „patobulinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.