Po šio elektromobilio pasirodymo niekas nebekalbės apie „Tesla“

„Tesla“ kompanija visame pasaulyje yra žinoma kaip prašmatniausių ir greičiausių elektromobilių gamintoja, tačiau jau yra konkurentai, kurie paruošė komfortiškesnį, galingesnį ir daugiau kilometrų galintį įveikti modelį.

„Lucid“ pirmuosius „Air“ elektromobilius klientams žada pristatyti 2018 metų pabaigoje.<br>Gamintojo nuotr.
„Lucid“ pirmuosius „Air“ elektromobilius klientams žada pristatyti 2018 metų pabaigoje.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2016, 9:59 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:53 PM

Maskuojančia plėvele padengtas „Lucid“ elektrinis sedanas šmėžavo dar Los Andželo automobilių parodoje, tačiau gruodžio viduryje pagaliau įvyko oficiali šio 96 tūkst. eurų vertės modelio premjera.

„Air“ pavadinimą gavęs prabangus elektromobilis konkuruos ne tik su „Tesla Model S“, tačiau ir su įprastus vidaus degimo variklius turinčiais segmento lyderiais – 7 serijos BMW ir S klasės „Mercedes-Benz“.

Amerikiečių kompanija serijinę gamybą planuoja pradėti 2018 metais. Visi elektromobiliai bus surenkami Arizonos valstijoje.

Talpiausia baterija

Futuristinio dizaino elektromobilis turės pačią talpiausią pasaulyje akumuliatorių bateriją. Jau standartinis „Air“ modelis bus aprūpintas 100 kilovatvalandžių baterija.

Maždaug tiek pat talpos savajam „Model S“ gali pasiūlyti ir būsimas pagrindinis konkurentas „Tesla“, tačiau „Lucid“ taip pat žada pristatyti ir 130 kilovatvalandžių versiją.

Gamintojo ir partnerių iš „Samsung“ teigimu, tokios talpos užteks vienu įkrovimu nuvažiuoti 500 kilometrų atstumą.

„Lucid“ taip pat tikina, kad „Air“ patenkins įvairių klientų poreikius, nes elektromobilis bus ne tik komfortiškas, bet ir greitas bei itin patogus kasdieniniam naudojimui.

Interjeras primena koncepcinį modelį – prietaisų skydelį sudaro vientisame lietimui jautriame paviršiuje išdėstyti trys ekranai.

Lyg fantastiniame filme didžiausias centrinis ekranas išlenda iš priekinės palangės.

Visas įrangos išdėstymas aiškiai liudija naujos kartos transporto priemonę, tačiau paviršiai lygūs ir tvarkingi.

Superautomobilio galia

Kiekviena automobilio ašis turės atskirą elektros motorą. Bendra jų galia siekia 1000 AG, o tai gamintojo teigimu leis nuo 0 iki 60 mylių per valandą (96 km/val.) įsibėgėti per 2,5 sekundės.

„Air“ taip pat parengtas naudojimui be vairuotojo todėl aprūpintas trumpo ir ilgo nuotolio kameromis bei lazeriniais jutikliais.

Dalis autonominio važiavimo funkcijų klientams bus prieinamos iškart po elektromobilio pasirodymo rinkoje, tačiau kitos bus įdiegtos vėliau nuotoliniu būdu.

Kaip ir dauguma šiuolaikinių prabangių modelių šis elektromobilis taip pat turės elektroninį patarėją, kuris padės planuoti maršrutus pagal vairuotojo įpročius.

Taip pat „Air“ bus plačiai naudojamas įrangos valdymas balsu.

Kaip ir galima tikėtis prabangus elektromobilis bus prieinamas anaiptol ne visiems. Iš pradžių „Lucid“ ketina prekiauti tik puikiai sukomplektuotais modeliais, kurių kaina viršys 100 tūkst. dolerių (96 tūkst. eurų).

Kiek vėliau žada pristatyti ir kuklesnę versiją, kurios kaina prasidės nuo 65 tūkst. dolerių (62 tūkst. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.