BMW paruošė galingiausią ir taupiausią 5 serijos modelius

Artėjančioje Detroito automobilių parodoje koncernas BMW planuoja surengti pasaulinę naujos kartos 5 serijos sedano premjerą.

Detroito parodoje bus papildomai pristatyti du nauji 5 serijos modeliai.<br>Gamintojo nuotr.
Detroito parodoje bus papildomai pristatyti du nauji 5 serijos modeliai.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-30 11:36, atnaujinta 2018-02-09 20:11

Be to, sausio 8 d. JAV prasidėsiančioje parodoje bus papildomai pristatyti du nauji 5 serijos modeliai – įkraunamas hibridas „530e iPerformance“ ir galingiausias modelis gamoje „M550i xDrive“. Planuojama, kad pirmieji BMW 5 serijos sedanai salonuose pasirodys 2017 m. vasario mėnesį.

Įkraunamas hibridas

Naujasis BMW 5-osios serijos sedanas „530e iPerformance“, naudodamas vien elektrą, galės įveikti iki 50 km atstumą ir pasiekti maksimalų 140 km/val. greitį. Gamintojas skelbia itin mažas degalų sąnaudas, kurios sudaro vos 1,9 l/100 km.

Šiame sedane panaudota elektrinė pavara išvysto 95 AG galią ir 250 Nm sukimo momentą. Tuo metu 2 litrų darbinio tūrio keturių cilindrų benzininis variklis su turbina išvysto 184 AG galią ir 320 Nm sukimo momentą.

Bendra šio sedano hibridinės sistemos galia siekia 252 AG, jėgos sukimo momentas – 420 Nm. Tai leidžia 100 km/val. greitį pasiekti per 6,2 sekundės ir išvystyti maksimalų 235 km/val. greitį.

Sedanas turi po galinių sėdynių eile įrengtą 9,2 kWh talpos bateriją. Naudojant įprastą elektros tinklo jungtį šią bateriją galima įkrauti per 5 valandas, o pasitelkus didelės įtampos įkroviklį – per mažiau negu 3 valandas.

Galingiausias penktukas

Naujasis „M550i xDrive“ tampa šiuo metu galingiausiu 5-osios serijos modeliu, kuriame naudojamas 4,4 litro darbinio tūrio V8 benzininis variklis. Šis motoras su dviem turbinomis išvysto 462 AG galią ir 650 Nm sukimo momentą.

Modelyje standartiškai naudojama aštuonių laipsnių automatinė greičių dėžė. Tuo metu keturių varančiųjų ratų sistema „xDrive“, priklausomai nuo situacijos, paskirsto galią į visus keturis ratus. Visgi prioritetas skiriamas galinei ašiai.

„M550i xDrive“ iki 100 km/val. greičio įsibėgėja per 4 sekundes. Maksimalus išvystomas greitis elektronikos tradiciškai ribojamas iki 250 km/val. Vidutinės degalų sąnaudos siekia 8,9 l/100 km.

Sedanas taip pat aprūpintas „M Sport“ pakaba, kuri pažemina kėbulo aukštį 10 mm, taip pat 19 colių lengvo lydinio ratlankiais, stabdžių sistema su mėlynos spalvos apkabomis. Automobilyje įrengta išmetimo sistema, kuri turėtų suteikti „M“ serijos modeliams būdingą garsą.

Kėbulas aprūpintas aerodinaminiu paketu su tokiai kėbulo dizaino akcentais kaip galinio sparno kontūras, priekiniai ortakiai su chromo linijomis, pilko atspalvio veidrodėliai, chromo spalvos priekinių sparnų apdailos elementai.

Salono viduje galima rasti sportinio tipo vairą ir krėslus su „M“ ženkliukais, specialius kilimėlius ir pedalus su aliuminio apdaila.

Lengvesnis ir tvirtesnis kėbulas

Nuo 2017 m. vasario rinkoje pasirodys 5 serijos modeliai su keturiais naujais benzininiais ir dyzeliniais varikliais – 530i, 540i, 520d ir 530d. Gamintojas skelbia, kad lyginant su ankstesniaisiais modeliais, naujų variklių našumas padidėjo iki 11 proc.

BMW skelbia, kad konstruojant 5 serijos modelio kėbulą pritaikytos lengvasvorės konstrukcijos iš aliuminio ir grūdinto plieno. Dėl to naujos kartos sedano svoris, palyginti su ankstesniąja versija, sumažėjo maždaug 100 kg.

Gamintojas taip pat tikina, kad sedanas turi žemesnį svorio centrą, tolygiai tarp ašių paskirstytą svorį ir itin standų kėbulą.

Be to, esą 5-oji serija turi geriausias savo klasėje aerodinamines charakteristikas – mažiausią automobilio pasipriešinimo orui koeficientą (Cd=0,22).

Vairuotojas į pagalbą galės pasitelkti platų sąrašą sistemų. Iš dalies gebėdamos perimti automobilio valdymą, jos pravers ne tik kritinėse situacijose, bet ir suteiks galimybę labiau atsipalaiduoti kasdienėse situacijose.

Pavyzdžiui, transporto spūstyse, lėtai judančiame eismo sraute ar monotoniškose greitkelio atkarpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.