2017 metus „Audi“ pradėjo trimis svarbiomis naujienomis

Naujuosius 2017-uosius metus „Audi“ pradėjo tarptautinėje Šiaurės Amerikos automobilių parodoje (NAIAS). Detroite gamintojas pristatė tris svarbias naujienas. Parodos lankytojai pirmą kartą išvydo didžiųjų visureigių atstovą Q8. Taip pat debiutavo SQ5 ir A5 kabrioletas.

Šiaurės Amerikos automobilių parodoje „Audi“ pristatė tris naujus modelius.<br>Gamintojo nuotr.
Šiaurės Amerikos automobilių parodoje „Audi“ pristatė tris naujus modelius.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi Q8“ koncepcinis modelis.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi Q8“ koncepcinis modelis.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi SQ5“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi SQ5“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi S5“ kabrioletas.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi S5“ kabrioletas.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-01-11 14:37, atnaujinta 2017-04-12 09:45

Klasikinio modelio bruožai

„Audi“ pabrėžia, kad Q8 kėbulo dizainas harmoningai apjungia elegantiško kupė ir galingo visureigio bruožus.

Kompanijos atstovai taip pat atkreipia dėmesį, kad daug modelio dizaino elementų itin primena praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio legendinį sportinį kupė „Ur-quattro“. Tarp jų – glotnus ir kartu masyvus galinis statramstis bei vidurio linija.

Nors automobilio siluetas yra tarsi kupė su žemėjančia stogo linija, salone bus erdvu ir patogu keturiems keleiviams, o už galinių sėdynių – talpus bagažo skyrius.

Naujojo modelio salone svarbią vietą užima jutikliniai ekranai. Daugelyje „Audi“ modelių standartiniu tapusį skaitmeninį rodmenų skydą puikiai papildo ant lubų tvirtinamas pagalbinis analoginis ekranas.

Tokia valdymo koncepcija leidžia suderinti virtualios realybės indikatorius su realaus pasaulio rodmenimis. Pavyzdžiui, navigacinės sistemos rodyklės ekrane pasirodo tiksliai tokioje padėtyje, kaip ir gatvės kelrodžiai.

Q8 hibridinė jėgainė išvysto 330 kW bendrąją galią ir iki 700 Nm sukimo momentą. Kitos techninės savybės: „quattro“ visų ratų pavara, pneumatinė ratų pakaba ir keraminiai stabdžių diskai. Rinkoje šis visureigis pasirodys 2018 metais.

Galingas visureigis ir kabrioletas

Detroite taip pat debiutavo galingiausia Q5 modifikacija. Naujasis SQ5 su 3 litrų darbinio tūrio V6 varikliu išvysto 354 AG galią ir iki 500 Nm sukimo momentą. 100 km/val. greitį automobilis išvysto per 5,4 sek.

Europos rinkoje šiuo modeliu bus pradėta prekiauti šių metų vasarą.

Kartu su minėtais modeliais Detroite buvo pristatyti ir A5 bei S5 kabrioletai. Kėbulo dizainas turi daug kupė elementų, o galinis stiklas tapo dar plonesnis.

Minkštas sulankstomas automobilio stogas pasižymi puikia akustika ir yra patogiai valdomas vieno jungiklio paspaudimu. Pakelti arba nuleisti stogą galima važiuojant, tačiau greitis neturi viršyti 50 km/val.

Audi A5“ ir S5 kabrioleto prekyba Europoje prasidės šių metų kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.