6 sportiški modeliai „Audi“ stende markės gerbėjų nepaliks abejingų

Ženevos automobilių parodoje „Audi“ pristato šešis naujus modelius, tarp kurių pasaulinės premjeros – hibridinės jėgainės varomas „Q8 Sport Concept“ ir RS 5 kupė versija. Daugiau nei 500 AG turintis lenktynėms sukurtas RS 5 DTM pradeda naują sezoną autosporte.

„Audi RS 5 DTM“ jau paruoštas naujam lenktynių sezonui.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi RS 5 DTM“ jau paruoštas naujam lenktynių sezonui.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi SQ5“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Audi SQ5“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Audi A4 Avant g-tron“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi A4 Avant g-tron“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi A5 Sportback g-tron“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi A5 Sportback g-tron“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi Q8 Sport Concept“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi Q8 Sport Concept“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi RS 5“ kupė.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi RS 5“ kupė.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi RS 3 Sportback“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi RS 3 Sportback“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi SQ5“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi SQ5“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi RS 5 DTM“.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi RS 5 DTM“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 11:53 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:29 AM

Debiutuoja ir daugiau sportiškų modelių – „RS3 Sportback“, SQ5, o kartu su „A5 Sportback G-tron“ gamintojas taip pat pristato tvaraus judėjimo koncepciją.

1. „Audi Q8 Sport Concept“

Dinamiškas ir prabangus, gamintojo teigimu, tai yra šio modelio bruožai, kurie užtikrins ryškų įspūdį didžiųjų automobilių lygoje.

Gamintojas didžiuojasi ir modelio širdimi – 3,0 litrų darbinio tūrio, šešių cilindrų variklis su hibridine sistema ir elektriniu kompresoriumi.

Jo charakteristika įspūdinga – 476 AG ir 700 Nm sukimo momentas leidžia automobiliui iki 100 km/val. įsibėgėti per vos 4,7 sekundes ir pasiekti maksimalų 275 km/val. greitį.

Važiuojant lengvu ritmu vienu kuro bako užpildymu šis modelis teoriškai gali įveikti net 1200 kilometrų atstumą.

„Q8 Sport Concept“ šiek tiek skiriasi ir nuo anksčiau Detroite pristatyto visureigio. 12 milimetrų platesnės ratų arkos, stogo krašto aptakas, aukščiausios kokybės medžiagos interjere ir nauja valdymo sistema liečiamajame ekrane – skiriamieji jo bruožai.

2. „Audi RS 5“ kupė

„Audi RS 5“ kupė modelyje montuojamas atnaujintas 2,9 litro darbinio tūrio V6 variklis su dviem turbokompresoriais. Jis išvysto 450AG galią ir patiekia 600 Nm sukimo momentą – 170Nm didesnį nei pirmtako.

Sportiškiausia A5 versija iki 100 km/val. įsibėgės per 3,9 sekundes, o su papildomos įrangos komplektu greitis sieks 280 km/val. V6 variklis galią perduos per aštuonių laipsnių pavarų dėžę į visų varančiųjų ratų legendinę sistemą „Quattro“. Galia tarp ašių paskirstyta asimetriškai – 40:60.

„Audi“ sako, kad dizaineriai įkvėpimo sėmėsi iš lenktynių legendos „90 quattro IMSA GTO“. Modelio priekis žemas, platus, su didelėmis oro paėmimo angomis. Išsipūtusios ratų arkos, paplatintos 15 milimetrų, o viduje kiekvienas sportinis elementas paženklintas „RS“ logotipu.

3. „Audi RS 5 DTM“

Kartu su civiliniu RS 5 modeliu, „Audi Sport“ padalinys pristato ir DTM lenktynėms pritaikytą versiją. Čia vadovaujantis lenktynių nuostatais ir reikalavimais atlikta daug pakeitimų, pritaikyta daugiau akcentų iš naujosios dizainos linijos, o gautas rezultatas – trečiosios kartos A5 DTM.

Keturių litrų V8 variklis dabar turi daugiau nei 500 AG, o 2017-tųjų sezoną važiuos su minkštesnėmis padangomis leidžiančioms pasiekti geresnių rezultatų. Automobilis sezoną pradės gegužės 5-7 dienomis lenktynėse Hokenhaime.

4. „Audi RS 3 Sportback

Dar vienas sportiškas „Audi“ modelis Ženevoje – „RS 3 Sportback“. Naujas 2,5 litro, penkių cilindrų variklis išvysto 400 AG galią ir 480 Nm sukimo momentą.

Gamintojas skelbia, kad šis modelis pasižymi puikiomis valdymo savybėmis. Darbą vairuotojui palengvina elektroninė stabilumo kontrolės sistema ir specialiai RS modeliui subalansuotas sportinis režimas.

Sportiškasis kompaktinis modelis 100 km/val. greitį pasieks per 4,1 sekundės.

5. „Audi SQ5“

Detroito automobilių parodoje debiutavęs SQ5 modelis Ženevoje pirmą kartą buvo pristatytas europiečiams.

Visureigis jėgų semsis iš 3,0 litrų darbinio tūrio, V6 variklio su 354AG galios.

Aštuonių laipsnių pavarų dėžei paskirstant galią į visus keturis varančiuosius ratus 100km/val. greitis šis modelis pasieks per 5,4 sekundės.

SQ5 modelis nuo standartinių modelių išsiskiria „S“ modelių linijos akcentais.

Visureigis aprūpintas sportinėmis sėdynėmis, LED priekiniais žibintais ir 20 colių dydžio dvigubų penkių stipinų žvaigždės formos lengvo lydinio ratlankiais.

6. „Audi A5 Sportback g-tron“

„A5 Sportback g-tron“ yra trečiasis modelis, galintis važiuoti naudodamas natūralias suslėgtas dujas. Jame sumontuotas 2,0 litrų darbinio tūrio variklis išvysto 170 AG galią. „Audi“ skelbia, kad dujų talpykla išsiskiria labai mažu, 19 kilogramų svoriu.

Važiuojant tik suslėgtomis dujomis vieno užpildymo turėtų užtekti įveikti iki 500 kilometrų atstumą, o į pagalbą pasitelkus 25 litrų benzino baką jis padidės iki 950 kilometrų.

Kompanija tikina, kad „g-tron“ gamos modeliai siūlomi ne dėl galimybės sutaupyti degalams. Jie mažiau teršia aplinką.

NEDC testavimų metu nustatyta, kad „A5 Sportback g-tron“ vartoja tik 3,8 kilogramų suslėgtų dujų šimtui kilometrų. CO2 emisijos atitikmuo būtų 100 gramų kilometrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.