Laukimas baigėsi: „Tesla“ pradeda „Model 3“ gamybą ir ruošia staigmeną pirmiems pirkėjams

„Tesla“ įkūrėjas ir vadovas Elonas Muskas pranešė, kad kompanijai pavyko greičiau nei planuota atlikti visas numatytas užduotis, todėl daugybės klientų nekantriai laukiamas naujasis „Model 3“ bus pristatyta dviem savaitėm anksčiau.

Pirmieji „Tesla Model 3“ bus skirti kompanijos valdybos nariams ir darbuotojams. <br>Gamintojo nuotr.
Pirmieji „Tesla Model 3“ bus skirti kompanijos valdybos nariams ir darbuotojams. <br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2017, 7:05 PM

Gamintojas ilgą laiką juto nemažą spaudimą, o JAV žiniasklaidoje netrūko nuogąstavimų apie tai, kad elektromobiliai rinkoje pasirodys gerokai vėliau nei buvo skelbiama iš pradžių.

E. Muskui paskelbus, kad naujojo modelio debiutas įvyks jau šį penktadienį tas spaudimas turėtų sumažėti, o kompanija galės susitelkti į elektromobilio tobulinimą.

„Model 3“ yra itin svarbus modelis „Tesla“ istorijoje, nes su juo bandoma suvilioti šiek tiek mažesnes pajamas turinčius pirkėjus.

Susidomėjimas tikrai yra – mažiausiai 400 tūkst. klientų užpildė išankstinio užsakymo formas ir sumokėjo užstatą.

„Tesla“ vadovas žada, kad pirmieji „Model 3“ egzemplioriai nuo konvejerio linijos nuriedės ne vėliau kaip į penktadienį.

Visgi jiems dar prireiks šiek tiek kantrybės, nes pirmiesiems 30 klientų automobiliai bus perduoti ne anksčiau kaip liepos 28 dieną. Ta proga E.Muskas pažadėjo iškelti vakarėlį ir per jį įteikti raktelius pirmiesiems pirkėjams.

E. Muskas patikino, kad nuo ateinančio penktadienio iki trankaus debiuto liepos pabaigoje bus pagaminta šiek tiek daugiau nei 30 „Model 3“.

Patys pirmieji nuo konvejerio nuriedėsiantys automobiliai bus skirti ne klientams, o kompanijos valdybos nariams ir kitiems darbuotojams. Tokiu būdu patys kompanijos darbuotojai išbandys šiuos elektromobilius realiomis sąlygomis.

„Model 3“ pristatymo vakarėlyje greičiausiai dalyvaus ir pats E. Muskas. Tikimasi, kad jis atskleis, kiek iš viso išankstinių užsakymų sulaukė kompanija.

Iš pradžių rinkoje pasirodys kukliausi „Model 3“ modeliai, kurie turės po vieną elektros variklį ir bus varomi galiniais ratais. Sportiškesnės versijos su dviem motorais pasirodys kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas