Penkiakovininkas Justinas Kinderis nusipirko netipišką automobilį

Vienas geriausių Lietuvos penkiakovininkų Justinas Kinderis dideliu automobilių mėgėju savęs nevadina, tačiau prisipažįsta, kad rinkdamasis naują transporto priemonę gali būti pakankamai išrankus. 

 J.Kinderis išsirinko „Toyota C-HR“.<br> Atstovų nuotr.
 J.Kinderis išsirinko „Toyota C-HR“.<br> Atstovų nuotr.
 J.Kinderis išsirinko „Toyota C-HR“.<br> Atstovų nuotr.
 J.Kinderis išsirinko „Toyota C-HR“.<br> Atstovų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 3:05 PM, atnaujinta Aug 21, 2017, 3:10 PM

Atletui automobilyje, keliaujant iš vienos treniruotės į kitą, tenka praleisti nemažai laiko, todėl labiau už viską jis vertina patogumą. 

Ilgai ieškojęs ir svarstęs, koks automobilis jam būtų patogiausias ir labiausiai atitiktų jo poreikius, žinomas Lietuvos sportininkas išsirinko neįprastomis formomis pasižymintį mažą miesto visureigį „Toyota C-HR“.

- Kokios savybės jums svarbiausios renkantis automobilį?

- Pirmą kartą atsisėdęs už automobilio vairo tikiuosi tam tikro jausmo, kuris leistų jaustis patogiai ne tik fiziškai, bet ir emociškai. Tai man svarbiausia. Taip pat mėgstu naujausius technologinius sprendimus. 

Atkreipiu dėmesį ir į automobilio dizainą. Ir, aišku, man svarbūs tokie aspektai kaip kainos bei kokybės santykis ir žmonių, kurių nuomone pasitikiu, atsiliepimai apie konkretų gamintoją ar modelį.

- Ar atsimenate savo pirmąjį automobilį, koks jis buvo? 

- Tai buvo dviejų durų „Renault Megane“. Jis man atiteko visiškai proziškomis aplinkybėmis. Tiesiog vieno draugo mama norėjo jį parduoti ir pasiūlė man už tikrai gerą kainą. Žinojau, jog mašina gerai išlaikyta ir prižiūrėta, tad ilgai nedvejodamas ją nusipirkau. 

Mėgstu praktiškus ir patogius automobilius, todėl tikiuosi, kad daugiau dviejų durų automobilio nebeturėsiu. Tačiau nesirinkčiau ir didesnio visureigio, nes jame tiesiog nesijausčiau savimi. Man norisi, kad automobilis atitiktų mano charakterį. 

- Kokią vietą automobiliai užima jūsų gyvenime? Ar tai tik transporto priemonė, ar ir pomėgis?

- Tiesą sakant, nesu nei keliautojas, nei aistringas automobilių fanatikas. Automobilis visų pirma man reikalingas kaip priemonė važinėti tarp treniruočių bazių, kurios išsidėsčiusios visame Vilniuje. 

Todėl visų pirma jis turi būti praktiškas, manevringas, patogus. Vairuodamas noriu nepavargti, kad po to galėčiau treniruotis. 

- Koks vairuotojas esate? Ką manote apie lietuvių vairavimo kultūrą? 

- Kelyje tikrai nesu kažkoks ralistas, tačiau nesivelku ir eismo srauto gale. Stengiuosi važiuoti kaip įmanoma tvarkingiau. Manau, kad lietuvių vairavimo kultūra tikrai gerėja. Kelioms sekundėms užsižioplinęs prie šviesoforo jau nebesulauki tiek daug garsinių signalų, žmonės noriau praleidžia į priekį. 

Tiesa, šiuos pasikeitimus kol kas pastebiu tik Vilniuje. Kitiems miestams reikėtų labiau pasistengti. 

- Kokį automobilį vairavote prieš įsigydamas „Toyota C-HR“? 

- Neturiu įpročio labai dažnai keisti automobilius. Esu pakankamai sėslus ir prieraišus. Ilgokai vairavau „Opel Astra“ hečbeką. 

Tai buvo šiek tiek mažesnis automobilis nei naujasis, todėl ir ieškojau kažko patogesnio. Išbandžiau poros gamintojų modelius ir galiausiai nusipirkau „Toyota“ iš oficialios atstovybės „Mototoja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.