„Maserati“ į Frankfurtą atgabeno dar prabangesnių naujienų

Šių metų tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje „Maserati“ stende gausu naujienų. 

 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
 "Maserati" stendas Frankfurto automobilių parodoje.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 10:31 AM, atnaujinta Sep 13, 2017, 10:33 AM

Visi šio gamintojo modeliai, tarp kurių – sportiški „GranTurismo“ kupė ir „GranCabrio“ kabrioletas, sedanai „Ghibli“ ir „Quattroporte“ bei padidinto pravažumo „Levante“, buvo atnaujinti ir gavo tiek naujų įvaizdžio elementų, tiek naujų technologinių sprendimų.

Dvi „Maserati Ghibli“ sielos

Atnaujintas pats sėkmingiausias visų laikų „Maserati“ modelis „Ghibli“ turės ir du komplektacijos lygius. 

„Ghibli GranSport“ versija atspindi sportišką šio gamintojo prigimtį. Jeigu svarbu prabanga, tuomet tiks „Ghibli GranLusso“, puoštas mados namų „Ermenegildo Zegna“ šilku.

Gamintojo teigimu, pasikeitęs dizainas pagerino automobilio efektyvumą. Pavyzdžiui, nauji priekinis ir galinis bamperiai prisideda prie efektyvesnės aerodinamikos. 

Aukščiausio lygio „Ghibli S“ ir „Gibli S Q4“ bus dar galingesni. Atnaujintas variklis turės 20 AG daugiau – net 430, o sukimo momentas padidėjo nuo 550 Nm iki 580. 

Tai leido pagerinti ir dinamines savybes, nes „Ghibli S“, kuris varomas tik galiniais ratais, nuo 0 iki 100 km/val spurtuos per 4,9 sekundės, o visų varančiųjų ratų pavarą turintis „Ghibli S Q4“ tą patį padarys per 4,7 sekundės. Abiejų versijų maksimalus greitis siekia 286 km/val. 

Visgi didžiausia naujiena 2018-ųjų metų „Ghibli“ modelyje yra gausybė technologijų, kurios į šį modelį bus montuojamos pirmą kartą. 

„Maserati“ nusprendė atsisakyti hidraulinio vairo stiprintuvo ir jį pakeitė elektriniu, todėl naujieji „Ghibli“ galės turėti pagalbines vairavimo sistemas, kurio padeda vairuotojui tvarkytis ekstremaliomis aplinkybėmis. 

Pažangi vairavimo pagalbos sistema turi tokias funkcijas, kaip perspėjimas apie nukrypimą nuo važiavimo linijos, ženklų atpažinimas ir autonominė stabdymo sistema. Atnaujinti priekiniai žibintai nuo šiol naudoja „Full LED“ technologiją. 

Galingesnis „Maserati Quattroporte“

Kaip ir mažesnis „Ghibli“, taip ir didesnis „Quattroporte“ sedanas, tapo šiek tiek galingesnis, greitesnis ir išmanesnis. 

2018-ųjų metų modelis turės „Full LED“ technologijos priekinius žibintus. „Quattroporte“ taip pat gavo elektroninį vairo stiprintuvą, kuris užtikrina dar tikslesnį automobilio valdymą ir tuo pačiu, leidžia sumontuoti naujausias saugumo technologijas.

Nuo šiol „Quattroporte“ pirkėjai galės užsisakyti pažangią vairavimo pagalbos sistemą, kuri turi ženklų atpažinimo funkciją, taip pat perspėja vairuotoją apie nukrypimą nuo važiavimo linijos, o autonominė stabdymo sistema padės sustoti ekstremaliose situacijose. 

Į „Quattroporte“ montuojamas toks pat benzininis V6 variklis kaip ir „Ghibli“ modelyje, todėl ir jo galingumas identiškas – 430 AG ir 580 Nm sukimo momentas. 

Padidėjusi galia, varomai tik galiniais ratais „Quattroporte S“ versijai, iki 100 km/h leidžia įsibėgėti per lygiai 5 sekundes, o „Quattroporte S Q4“ tai daro dar šiek tiek greičiau, per 4,8 sekundės. Didžiausias „Quattroporte“ išvystomas greitis  – 288 km/h.

Išmanesnis „Maserati Levante

Pats jauniausias „Maserati“ šeimos narys ir pirmasis per ilgesnę nei 100 metų istoriją šio gamintojo padidinto pravažumo modelis „Levante“ taip pat sulaukė pokyčių. 

2018-ųjų metų „Levante“ modelis turės du naujus komplektacijos lygius „GranLusso“ ir „GranSport“. Kaip ir sedanai „Ghibli“ bei „Quattroporte“, taip ir atnaujintas „Levante,“ turės elektrinį vairo stiprintuvą bei galimybę įdiegti naujausias saugumo technologijas.

Efektyvesni „GranTurismo“ ir „GranCabrio“

Atnaujinti legendiniai „Maserati“ kupė „GranTurismo“ ir kabrioletas „GranCabrio“. Nauji priekinis ir galinis bamperiai, naujos radiatoriaus aušinimo grotelės suteikė ne tik naujumo ir kiek agresyvesnį įvaizdį, bet pagerino ir aerodinamiką. 

Viduje abu modeliai turės visiškai naują 8,4 colio lietimui jautrų ekraną, kuriame bus galima valdyti automobilio funkcijas, „Harmon Kardon“ premium garso sistemą.

Atsinaujino ir variklis, kuris montuojamas tiek į kupė, tiek į kabrioletą. 4,7 l benzininis V8 variklis nuo šiol turės 460 AG ir 520 Nm sukimo momentą. Ir visa tai be turbinų ar kompresorių įsikišimo.

„Maserati“ stende – ne tik automobiliai

Frankfurto automobilių parodos metu „Maserati“ stende pristatomi ne tik atnaujinti šio gamintojo automobiliai, bet ir išskirtinių stiliaus atributų. „Maserati“ kartu su laikrodžių gamintoju „Bulgari“ sukūrė du išskirtinius modelius, kuriuos pavadino „GranLusso“ ir „GranSport“. 

Vyriškų drabužių ir aksesuarų kūrėjai, mados namai „Ermenegildo Zegna“ sukūrė išskirtinę „Maserati“ vairuotojams skirtą kolekciją. 

Batai, aprangos detalės ir odiniai kelioniniai krepšiai sukurti atsižvelgiant į „Maserati“ stilių. Beje būtent „Ermenegildo Zegna“ prisidėjo prie „GranLusso“ komplektacijos kūrimo „Ghibli“, „Quattroporte“ ir „Levante“ modeliams.

Išskirtiniai itališki sportiniai ir lenktyniniai „Maserati“ automobiliai gaminami nuo 1914 metų. Daugiausiai šių automobilių parduodama JAV, Italijos ir Didžiosios Britanijos rinkose. „Maserati“ automobiliams variklius gamina „Ferrari“. Per metus vidutiniškai pagaminama tik apie 6000 „Maserati“ automobilių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.