„Porsche“ investuos daugiau nei 3 mlrd. eurų į hibridinius ir elektrinius modelius

Vokietijos sportinių automobilių koncernas „Porsche AG“ per pirmuosius devynis 2017 metų mėnesius padidino veiklos rezultatus, pajamas, parduotų automobilių kiekį ir darbuotojų skaičių.

„Porsche“ per pirmuosius tris šių metų ketvirčius pagamino 4 proc. daugiau automobilių.<br>Gamintojo nuotr.
„Porsche“ per pirmuosius tris šių metų ketvirčius pagamino 4 proc. daugiau automobilių.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-15 15:34

Veiklos rezultatai padidėjo 5 proc. iki 3 mlrd. eurų, o pajamos išaugo 4 proc. ir siekia 17,1 mlrd. eurų.

Pelno maržos rodiklis – 17,6 proc. Per pirmuosius tris šių metų ketvirčius iš gamyklų išriedėjo 4 proc. daugiau automobilių, iš viso 185 898 transporto priemonės. Koncerno darbo jėga padidėjo 8 proc. ir sudarė 29 284 darbuotojus.

Valdybos pirmininko pavaduotojas ir už finansus bei informacines technologijas atsakingas valdybos narys Lutzas Meschke pabrėžė, kad didelės investicijos tiek į elektromobilumą, tiek į skaitmeninimą, sportinių automobilių gamintojui kelia nemenką iššūkį.

Per ateinančius penkerius metus „Porsche“ ne tik investuos daugiau kaip tris milijardus eurų į įkraunamų hibridų ir visiškai elektrinių transporto priemonių gamybą, bet ir sukurs daugiau negu 1 200 naujų darbo vietų Cufenhauzeno mieste.

„Tai yra investicijos į mūsų koncerno ateitį. Nepaisant to, neketiname atsisakyti strateginio tikslo ateityje pasiekti ne mažesnį kaip 15 proc. veiklos pelno maržos rodiklį. Kad jį išlaikytume, toliau tęsime mūsų sėkmingą išlaidų optimizavimą“, – teigė L. Meschke.

Einamaisiais 2017 finansiniais metais „Porsche“ vadovybė tikisi išvysti praėjusiųjų metų rodiklius šiek tiek viršijantį metų pabaigos rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.