„Volkswagen“ komercinių automobilių padaliniui praėję metai buvo rekordiniai

Vokietijos automobilių gamintojo „Volkswagen“ komercinės klasės automobilių pardavimai pernai išaugo 4,2 proc. ir beveik pasiekė pusės milijono ribą. Tai naujas kocerno rekordas. Gamintojas skaičiuoja, kad  sparčiausiai augo „T“, „Caddy“ ir „Amarok“ modelių pardavimai.

„Volkswagen Crafter“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen Crafter“.<br>Gamintojo nuotr.
Volkswagen“ komercinės klasės automobiliai.<br>Gamintojo nuotr.
Volkswagen“ komercinės klasės automobiliai.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen Crafter“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen Crafter“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen Amarok“.<br>Gamintojo nuotr.
„Volkswagen Amarok“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-01-17 12:46

Per 2017 metus „Volkswagen“ iš viso pardavė 497 900 komercinių bei keleivinių transporto priemonių, gyvenamųjų furgonų ir pikapų. Palyginimui, 2016 metais parduoti 478 tūkst. automobilių.

Sparčiausiai augo „Amarok“ modelio paklausa. Pernai nupirkta 78 900 šių pikapų t.y. net 14 proc. daugiau ne užpernai. „T“ modelio pardavimai augo 3,8 proc. (iki 206 100 vienetų). „Caddy“ populiarumas pakilo 2,2 proc., o pardavimo apimtys siekė 165 900 automobilių.

„Amarok“ paklausa sparčiausiai augo ir Lietuvos rinkoje. Pernai jų parduota net 320 proc. daugiau nei 2016 m. „T“ modelio pardavimai pakilo 48 proc. Tai sudarė net 19 proc. visų šio komercinio segmento pardavimų.

Savo pozicijas komercinių automobilių segmente „Volkswagen“ labiausiai sustiprino Pietų Amerikoje, kurioje pardavimai augo 28,1 proc. ir pasiekė 41 300 vienetų ribą.

Šiaurės Amerikos (Meksikos) regione pardavimai išaugo 23 proc. ir siekė 10 400 transporto priemonių. Azijos-Ramiojo vandenyno regione paklausa kilo 20,7 proc. Čia parduota 26 300 automobilių.

Ženkliai augo ir pardavimai Rytų Europoje 2017 m. Jie padidėjo 13 proc. ir siekė  41 200 transporto priemonių. Vakarų Europoje užfiksuotas 1,5 proc. kilimas, o regione iš viso parduota 332 000 „Volkswagen“ komercinių transporto priemonių.

Kaip sako už pardavimą ir rinkodarą atsakingas, „Volkwagen“ komercinių automobilių padalinio valdybos narys Heinzas-Jurgenas Lowas, išaugusias pardavimo apimtis lėmė efektyviai veikiantis pardavimo tinklas ir motyvuota profesionalių pardavėjų komanda.

„Pernai mūsų klientai parodė kaip niekada didelį pasitikėjimą „Volkswagen“ gaminiais. Už tai labiausiai ir norisi padėkoti. Galime užtikrinti, kad ir toliau sieksime maksimaliai gerai patenkinti jų poreikius“, – teigia jis.

H.J. Lowas pabrėžia, kad kompanija ne mažiau optimistiškai žvelgia ir į 2018 metus. Šiemet daugiausiai tikimasi iš naujojo elektra varomo furgono „e-Crafter“ modelio, atversiančio visiškai naujas galimybes krovinių vežimo ir paslaugų sektoriuose.

Stambiausi „Volkswagen“ klientai jau atlieka paskutinius jo bandymus realiomis sąlygomis, o antrąjį pusmetį modelis bus pristatytas Europos rinkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.