SEAT atskleidė grandiozinius planus – tiek naujų modelių dar nebuvo

Ispanijos automobilių gamintojas SEAT atskleidė savo ateities planus. Pastaraisiais metais pakilimą išgyvenanti kompanija paskelbė, kad iki 2020–ųjų metų kas pusmetį visuomenei pristatys po naują modelį.

Dabartinė SEAT modelių gama.<br>Gamintojo nuotr.
Dabartinė SEAT modelių gama.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-24 13:10

Pirmieji du  – tai „SEAT Tarraco“ ir „Cupra Ateca“, kurie prekyboje pasirodys dar iki šių metų pabaigos.

Kitais metais pirkėjai jau galės įsigyti naujos kartos „Leon“ modelį. Pastarasis prekybos salonuose pasirodys iš karto su dviejų tipų kėbulais – penkių durų hečbeko ir universalo, kurį ispanai tradiciškai vadina ST.

2020– metais SEAT kompanija pradės gaminti pirmąjį savo istorijoje elektra varomą automobilį.

Jis bus gaminamas ant „Volkswagen“ kompanijos MEB platformos ir su įkrautomis akumuliatorių baterijomis galės nuvažiuoti iki 500 kilometrų. SEAT vis daugiau dėmesio skirs elektromobiliams bei jau dabar kuria hibridines kai kurių modelių versijas.

Pavyzdžiui, naujos kartos „Leon“ modelis turės ir hibridinę pavarą. Tai bus taip vadinama įkraunamas baterijas turinti hibridinė versija, kuri varoma vien elektra galės nuvažiuoti mažiausiai 50 kilometrų.

Tuo pat metu ispanai žada daug dėmesio skirti ir vidaus degimo varikliams, ypač populiarėja šio gamintojo automobiliai, varomi gamtinėmis dujomis (CNG).

2017–ieji – rekordų metai

SEAT kompanija itin sėkmingai baigė 2017–uosius metus. 2016 metai kompanijai buvo rekordiniai, tačiau praeitais pavyko pasiekti dar daugiau.

Kompanijos pelnas išaugo 21,3 procentais ir pasiekė 281 milijoną eurų, nors vos prieš keletą metų kompanija buvo nuostolinga.

SEAT pasiekė rekordinę apyvartą – daugiau kaip 9,5 milijardo eurų ir tai dar vienas kompanijos rekordas.

Pernai pasiektas automobilių pardavimo rekordas – pirkėjai įsigijo 468400 naujų automobilių ir tai lėmė, kad ši Ispanijos kompanija tapo viena sparčiausiai populiarėjančių automobilių markių Europoje.

Ši sėkmė buvo nulemta ir rekordinių investicijų. Į naujų modelių kūrimą bei gamybos modernizavimą buvo investuota didžiausia suma nuo pat kompanijos įkūrimo – net 962 milijonai eurų.

Šios kompanijos gamykloje Martorelio mieste Ispanijoje gaminami ne tik SEAT automobiliai – čia surenkami „Audi Q3”, o vėliau šiais metais – ir naujos kartos „Audi A1 modelis“.  

Šiuo metu kompanija turi prekybos atstovybes 80 pasaulio šalių, įskaitant ir Lietuvą, kur ją oficialiai atstovauja „Autojuta“.

Šiuo metu SEAT yra didžiausias Ispanijos eksportuotojas – devyni iš dešimties pro gamyklos vartus išvažiuojantys automobiliai parduodami ne Ispanijoje.

SEAT yra vienintelė kompanija Ispanijoje, kuri ne tik gamina, bet ir kuria automobilius šioje šalyje. Šiuo metu SEAT įmonių grupėje dirba beveik 15 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.