„Brexit“ palietė ir „Jaguar“ bei „Land Rover“ gamybą

„Jaguar Land Rover“, pernai Jungtinėje Karalystėje pagaminęs 532 107 automobilius, trečius metus iš eilės išliko didžiausias automobilių ir jų variklių gamintojas šalyje. 

 „Brexit“ palietė ir „Jaguar“ bei „Land Rover“ gamybą.<br> Gamintojo nuotr.
 „Brexit“ palietė ir „Jaguar“ bei „Land Rover“ gamybą.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 6:38 PM, atnaujinta Jun 21, 2018, 6:49 PM

Bendrovė paskelbė per pastaruosius penkerius metus į gamybą investavusi 15 mlrd. svarų sterlingų (apie 17,2 mlrd. eurų).

Tačiau „Brexit“ neaplenkė ir šios įmonės. 

„Jaguar Land Rover“ Jungtinėje Karalystėje pagamintų automobilių skaičius pernai, palyginti su rekordiniais 2016 m., mažėjo 2,3 proc., ir gamintojas patvirtino, jog tai lėmė bendri iššūkiai, su kuriais šiuo metu susiduria britų automobilių pramonė, ypač netikrumas dėl „Brexit“. 

„Jaguar Land Rover“ žada ir toliau tęsti investicijas Jungtinėje Karalystėje – gamyklas aprūpinti naujomis pažangiausiomis technologijomis ir užtikrinti nuolatinį gamybos proceso tobulėjimą. 

Nuo 2010 m. į „Jaguar Land Rover“ automobilių ir jų variklių gamyklas buvo investuota daugiau nei 4 mlrd. svarų sterlingų, to rezultatas – šeši rinkai pristatyti nauji modeliai ir du nauji, mažiau taršūs varikliai „Ingenium“. Volverhamptono gamykloje 2017 m. buvo iš viso pagaminti 305 907 „Ingenium“ motorai.

Tarp naujų pristatytų modelių, labiausiai prisidedančių prie „Jaguar Land Rover“ pardavimų sėkmės – „Range Rover Velar“, 2018-aisiais iškovojęs pasaulinį apdovanojimą už geriausią dizainą, „Land Rover Discovery“ bei kompaktiškas miesto visureigis „Jaguar E-Pace“.  

„Jaguar Land Rover“ gamybą Jungtinėje Karalystėje vykdo trijose gamyklose Birmingeme ir Liverpulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.