„Honda“ iki 2022-ųjų uždarys vienintelę gamyklą Jungtinėje Karalystėje

Japonijos automobilių pramonės milžinė „Honda“ iki 2022 m. uždarys gamyklą Pietvakarių Anglijos Svindono mieste, kurioje dirba 3 500 darbuotojų, praneša britų žiniasklaida.

„Honda“ iki 2022-ųjų uždarys vienintelę gamyklą Jungtinėje Karalystėje.<br>AP
„Honda“ iki 2022-ųjų uždarys vienintelę gamyklą Jungtinėje Karalystėje.<br>AP
„Honda“ iki 2022-ųjų uždarys vienintelę gamyklą Jungtinėje Karalystėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Honda“ iki 2022-ųjų uždarys vienintelę gamyklą Jungtinėje Karalystėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-02-18 23:05

„Honda“ apie gamyklos Svindone uždarymą praneš antradienį, tačiau, rašo „Sky News“, įmonė vis dar turės Europos būstinę netoliese esančiame Braknelio mieste.

Kiti automobilių gamintojai, kaip „Nissan“ ir „Ford“, taip pat įspėjo, kad gali sumažinti darbuotojų skaičių Jungtinės Karalystės (JK) gamyklose dėl pasiruošimo šalies pasitraukimui iš ES, tačiau vietos apygardoje išrinktas parlamento narys Justinas Tomlinsonas tikino, kad „Honda“ sprendimas nėra susijęs su „Brexit“.

„Jau kalbėjau su „Honda“. Jie aiškiai pasakė, kad tai yra susiję su pasaulinėmis tendencijomis, o ne „Brexitu“, nes visa gamyba Europos rinkai 2021-aisiais bus konsoliduota Japonijoje“, – tviteryje rašė J. Tomlinsonas.

Kartu parlamentaras patikino, kad „Honda“ iki 2021-ųjų neatleis gamyklos darbuotojų. Svindono gamykloje, kuri yra vienintelė „Honda“ gamykla Europos Sąjungoje, japonų bendrovė gamino „Civic“ modelio automobilius. Kasmet „Honda Civic“ Svindone pagaminama apie 150 tūkst.

Kitas Japonijos automobilių gamintojas „Nissan“ anksčiau vasarį paskelbė nutraukiantis planus gaminti „X-Trail“ modelio automobilius Anglijoje. Dėl tokio sprendimo įmonė kaltino „Brexito“ situacijos neapibrėžtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.